Tek tek hesaplandı! Emekli ve memura yüzde 55 zam gelirse...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon rakamlarına göre belirlenen emekli ve memur zamlarında geri sayım başladı. Aralık ayı enflasyonunun da açıklanmasının ardından yeni maaşların belli olması bekleniyor. Asgari ücrete gelen zammın ardından çalışanlar emekli ve memur zamlarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Asgari ücret zam oranı 2023 yılı Ocak ayı için yüzde 54,5 olarak belirlendi. İşte detaylar...

Tek tek hesaplandı! Emekli ve memura yüzde 55 zam gelirse...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,88, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 84,39 olarak gerçekleşti.

Memur ve emekli maaşlarında, 2022 yılının ikinci dönemi için yüzde 7 toplu sözleşme zammı dahil son 5 aylık zam oranı yüzde 15,11'e ulaştı.

Bu oran Aralık ayında açıklanacak enflasyon oranıyla yeniden güncellenecek. 

Uzmanlar asgari ücrete gelen zammın ardından emekli aylığına da gelecek zamla birlikte maaşların 5 bin 500 liraya tamamlanmasını bekliyor.

Asgari ücret zam oranı Ocak ayı için yüzde 54,5 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı asgari ücretine ilişkin açıklamasında, "Akrebin kıskacında yoğurularak gelişen, büyüyen Türkiye’nin gerçekten çok büyük fedakarlıklarla kazandığı imkanı her bir insanımızsın emrine vermeyi sürdüreceğiz. Asgari ücreti açıkladıktan sonra memur ve emekli maaşlarında artış da bu şekilde tespit edilecek" dedi.