Emekli olmak isteyen ev kadınlarına müjde! Devlet 17 bin 160 lira prim desteği veriyor. Tüm detaylar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli olmak isteyen ev kadınlarına müjdeli haber gelmişti. Yasal düzenleme meclise sunulacak. Devlet emekli olmak isteyen ev kadınlarına 17 bin 160 lira prim desteğinde bulunacak.

Emekli olmak isteyen ev kadınlarına müjde! Devlet 17 bin 160 lira prim desteği veriyor. Tüm detaylar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ev kadınlarına emekliliği kolaylaştıracak yasal düzenleme Meclis'e geliyor. Emekli olmak isteyen ev kadınlarının sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Yeni asgari ücretle beraber 4 bin 292 lira olan isteğe bağlı sigorta tutarının üçte biri olan 1430 lirasını devlet karşılayacak. Emekli olmak isteyen ev kadınları sigorta primi için 4 bin 292 lira yerine 2 bin 862 lira yatıracak. Böylece verilecek yıllık destek 17 bin 160 lira olacak.

18 YAŞINI DOLDURMAK ZORUNLU

Ev kadınları doğum borçlanması, vergisiz esnaflık ve isteğe bağlı sigorta ile emekli olabiliyor. İsteğe bağlı sigorta yaptırmak için 18 yaşını doldurmak, sigorta zorunluluğu olan işlerde çalışmamak yeterli olacak. Ev kadınları isteğe bağlı sigorta yaptırarak emeklilik hakkı kazanabildiği gibi kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanabilecek.