Emekli olmak isteyenler dikkat! Askerlik ve doğum borçlanmasında tutar değişiyor. Asgari ücretle beraber fiyat zirve yapacak

Türkiye'de milyonlarca vatandaş askerlik ve doğum borçlanması tutarı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Emekli olmak isteyen fakat prim gün sayısı yetmeyenler için tanınan doğum ve askerlik borçlanması tutarı asgari ücret ile birlikte değişecek.

Emekli olmak isteyenler dikkat! Askerlik ve doğum borçlanmasında tutar değişiyor. Asgari ücretle beraber fiyat zirve yapacak

Askerlik ve doğum borçlanması tutarı, asgari ücrete yapılacak Temmuz zammı sonrası değişecek. Artık oranının ne kadar olacağı bugün yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. Toplantısı öncesi merak edilen konular arasına girdi. Asgari ücret toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katılacak. Toplantıda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da olacak.

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI ZAMLANACAK

Askerlik ve doğum borçlanması tutarında en düşük prim günlük 106,75 TL, en yüksek prim de 693,89 TL olarak uygulanıyor.

Yüzde 25 zam gelmesi durumunda en düşük 133,43, en yüksek 867,4 TL olarak güncellenecek. Yüzde 30 zam uygulanırsa en düşük 138,77, en yüksek 902 TL'yi bulacak. Yüzde 35 zam yapılması halinde ise en düşük 144,11, en yüksek 936,75 TL'ye yükselecek.