Emekli olup çalışmaya devam edenler dikkat! Maaş kesintisi yaşayabilirsiniz. Hemen başvurup durumu düzeltin

Türkiye'de milyonlarca vatandaş EYT fırsatından yararlanarak emekli oldu. EYT'den emekli olup tekrar çalışma hayatına başlayanlar için kritik bir duyuru yapıldı. Emekli olup çalışmaya başlayanların maaşında kesinti yapılabilir.

Emekli olup çalışmaya devam edenler dikkat! Maaş kesintisi yaşayabilirsiniz. Hemen başvurup durumu düzeltin

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaş EYT fırsatından yararlanarak emekli oldu. Emekli olup çalışanların maaşlarındaki kesintilerden kurtulmaları için başvuru yapmaları gerektiği belirtilerek yargıtay kararlarına göre, çalışanlar tüm çalışma dönemine ait kıdem tazminatını alabileceği ifade edildi.

GELİRİ DE YÜKSELİYOR

Emekli olarak Emekli aylığı almaya hak kazananların önemli bir bölümü çalışmaya devam ettiği belirtilerek İş Kanunundaki çarpıcı detaylar emekli çalışanların aylık ve kıdem tazminatında hak kayıplarının önüne geçtiği gibi gelirini de arttırdığı bildirildi.

2 FARKLI SEÇENEK VAR

Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışılması ya da emekli aylığını durdurarak çalışmaya devam şeklinde 2 seçenek bulunduğu belirtildi ve SSK'lı olarak 30 yıl çalışıp emekli olan kıdem tazminatını alarak işyerinden ayrılabileceği ifade edildi.

KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR

Aynı iş yerinde yeniden çalışmaya devamı durumunda tazminatını hangi hallerde alabileceği farklılık gösterdiği aktarılarak destek primi ödeyerek, aylığını kestirmeden çalışmaya devam eden kıdem tazminatı talep edemediği vurgulandı. Ayrıca tüm bunlarla beraber destek primi ödemek yerine emekli aylığını kestirip çalışmaya devam ederse istediği zaman işten ayrılarak kıdem tazminatını talep edebileceği ifade edilerek Yargıtay kararlarına göre çalışanlar tüm çalışma dönemine ait kıdem tazminatını alabileceği vurgulandı.

Bu konudaki 5 yıllık zaman aşımı süresi de işçinin emeklilik nedeniyle sigorta çıkışının yapıldığı tarihten itibaren değil, işten tamamen ayrıldığı tarihten itibaren işlemeye başlayacağı belirtilerek özel sektör çalışanları sadece en son çalıştığı iş yerinde geçen sürelere, memur da kamuda çalıştığı süre üzerinden tazminat alabileceği ifade edildi.