Emekli promosyon kampanyalarına yeni düzenleme. Bankalar merak yaratan rakamı açıkladı...

Türkiye'de milyonlar merakla emekli maaş zammı açıklamasını bekliyor. Bir yandanda bankalar emekli promosyon kampanyalarını yenileme işine başladı. Emekli maaşı zammı Temmuz 2023 döneminde enflasyon rakamlarının yanında refah payıda hesaba katılarak belirlenecek.

Emekli promosyon kampanyalarına yeni düzenleme. Bankalar merak yaratan rakamı açıkladı...

Türkiye'deki bankalar yapılacak emekli maaş zammını hesaba katarak promosyonlarını güncellemeye başladı. Enflasyon oranı ve refah payı ile belirlenecek Temmuz zammı öncesi bankalar emekli promosyonları için cömert davrandı. EYT yasası ile artan emekli sayısı ve yüksek maaş zamları bankaların müşteri kazanma isteğini arttırıyor.

EMEKLİ PROMOSYON KAMPANYALARI

Emeklilik başvurusunu Mart ayında yapan EYT'lilerin maaşları 1 Nisan'dan itibaren bağlanmaya başladı. Şu ana kadar emeklilik başvurusu yapan 1,8 milyon EYT'linin 1,6 milyonunun maaşı resmi olarak bağlandı. Emekli Temmuz zammı, enflasyon farkı ve refah payı ile netleşecek.

BANKA PROMOSYONLARI VE EK ÖDEME

Özel bankalar kendi müşterisi olup emekli maaşı alacaklara ek ödeme yapıyor. Tek şartları özel bankalar ürünlerin kullanılması, yeni emekli müşterisi getirilmesi ve otomatik fatura talimatı gibi birçok şart karşılığında yüksek promosyon ödüyor olması şartı aranıyor.

EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ GELİYOR

Temmuz ayında TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması sonrası 6 aylık enflasyon kesinleşecek. Bu rakam refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammı olacak. Yapılacak düzenleme ile beraber nihai zam oranı ek zam ile belirlenecek.