Emekli ve memur maaşlarına zam yolda. En düşük memur maaşı bu kadar olmalı diyerek rakam verdiler. Açıklama az önce geldi

2023 memur ve emekli maaşları Temmuz ayında belli olacak. Milyonlarca vatandaşın gözü, asgari ücrete, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranında. Memur maaşları hakkında Memur – Sen’den yeni bir açıklama geldi.

Emekli ve memur maaşlarına zam yolda. En düşük memur maaşı bu kadar olmalı diyerek rakam verdiler. Açıklama az önce geldi

Türkiye'de Temmuz ayında yapılacak olan maaş zamlarıyla asgari ücret başta olmak üzere, emekli maaşlarının ve memur maaşlarının da ne kadar olacağı netleşecek. Seçim sürecinde en düşük memur maaşının 22 bin TL civarında olacağı vaadinde bulunulmuştu. Bu söylem, seçim sonrasında da devam etti. Memur – Sen ise konuya dair açıklamalar yapıldı.

Memur – Sen, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılmasının yanı sıra Toplu Sözleşmeye göre %6’lık bir artış daha yapılması gerektiği ve enflasyon farkının hesaplandıktan sonra bu rakama tekrardan eklenmesi gerektiği ifade edildi.

MEMUR-SEN EK ÜCRET TALEP EDİYOR

Ülkemiz seçim sürecinde iken memurlara maaşlarla ilgili belli sözler verilmişti. Verilen söze göre en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine çıkması bekleniyor. Sendika, 6. Dönem Toplu Sözleşme’yi hatırlatarak, %6’lık artışın da maaşlara ve ücretlere yansıması gerektiğini belirtti.

3600 EK GÖSTERGE MASADA

Memur – Sen’in dikkat çektiği bir diğer konu ise 3600 ek göstergeler ile ilgili oldu. Sendika, ek gösterge ile ilgili verilen sözlerin tutulması gerektiğini hatırlattı. Buna göre birinci derece memurlara 3600 ek gösterge verilmesi talep edildi.

Son süreçte enflasyon rakamları giderek yükselirken, pek çok alanda yapılan zamlar da konuşuldu. Bu noktada maaşların enflasyon farkına göre belirlenmesinin önemli olduğunun tekrar tekrar altı çizildi. Ayrıca memurlar için yapılması beklenen kira yardımı ile ilgili konu da sendika tarafından dillendirildi.