Emekli ve memur zammında takvim netleşti! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaşları hesaplandı!

Emekli ve memurlara yapılacak Temmuz 2023 ara zammı için düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi sonrasında en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıkmıştı. Türkiye'de tüm gözler Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam için gelecek artış miktarına çevrildi..

Emekli ve memur zammında takvim netleşti! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaşları hesaplandı!

Kurban Bayramına kadar olan süre içinde önce ihtisas komisyonlarında partilerin kaç üye ile temsil edilecekleri belirlenecek. Partilerin milletvekili sayısına göre yapılacak bu dağılımdan sonra partiler üye isimlerini bildirilecek. Daha sonra da komisyon başkanları seçilip Meclis yasama çalışmalarına başlayacak..

EN SON MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ARTIŞ YAPILDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseltilmişti. Bu düzenleme sonrasında 5 bin 500 lira maaş alan birine 2 bin lira zam yapılırken maaşı 7 bin 200 lira olan ve üstelik çok daha fazla prim ödeyen emekli sadece 300 lira artış almıştı.

EK BÜTÇE NETLEŞMEDİ

Depremin maliyeti, memur ve emekli maaşlarındaki artışlardan sonra ek bütçeye gerek olup olmadığına ise önümüzdeki günlerde karar verilecek. Bu konu henüz netlik kazanmadı.

İKRAMİYELER NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15.6 milyon emeklinin aylık ve ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesi yatıracakları müjdesini duyururken gözler ödeme takvimine çevrildi. Ramazan Bayramı bu ay 28 Haziran'da başlayacak ve 1 Temmuz'da sona erecek. Bayram tatili 24 Haziran'dan itibaren 9 güne çıkarken emekli aylığı ve ikramiye ödemeleri 17 Haziran'dan itibaren hesaplara yatmaya başlayacak.