Emekli zammında beklenen oldu! Ek zam torba yasaya dahil edildi. Memur, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı netleşti

Milyonlarca emeklinin beklediği tam oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşı iyileştirme talimatı sonrası Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AK Parti torba yasaya eklenmek üzere önerge hazırladı. En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılması, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Emekli zammında beklenen oldu! Ek zam torba yasaya dahil edildi. Memur, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı netleşti

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın beklediği emekliye ek zam önergesi kabul edildi ve torba yasaya eklendi. Buna göre memur emeklisi, SSK, Bağ-Kur emeklisi ek zamlı emekli maaşı alacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e talimatı vermişti.

İYİLEŞTİRME TALİMATI GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 milyon emekliyi ilgilendiren bir haber vermişti. Emeklilerin beklentilerini göz ardı etmediklerini ifade eden Başkan Erdoğan, "Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız.'' demişti.

EMEKLİ ZAMMI NETLEŞTİ

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AK Parti torba yasaya eklenmek üzere önerge hazırladı. En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılması, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

EMEKLİYE ZAM ORANI NE KADAR?

Emeklilerin alacağı zam oranı belli oldu. Buna göre memur, işçi ve Bağ-Kur emekli maaşı toplamda yüzde 25 oranında zam alacak

EYT'LİLER İÇİN AYRI FORMÜL

Yüzde 25'lik zam oranından 2023 yılı Ocak ayından önce ve 2023 yılı Ocak ayında emekli maaşı bağlanmış kişiler faydalanabilecek. Öte yandan EYT'den faydalanan vatandaşların da bu kapsama alınması için ayrı bir önerge verileceği öğrenildi.