Emekli zammında müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi! 2023 SSK, Bağ-Kur emekli maaşına zam geliyor

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 6 aylık enflasyon oranı açıklandı. Bu orana bağlı olarak Temmuz emekli zammı da belli oldu. SSK, Bağ-Kur emekli maaşı yüzde 19,77 oranında artacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarına iyileştirme müjdesi verdi. İşte detaylar...

Emekli zammında müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi! 2023 SSK, Bağ-Kur emekli maaşına zam geliyor

Emekli maaşı zammı 6 aylık enflasyon oranı kadar yüzde 19,77 olarak kayıtlara geçti. Yaklaşık 16 milyon vatandaş emekli maaşları için Başkan Erdoğan'a odaklandı. Erdoğan emekli maaşları için iyileştirme yapılacağını açıkladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan emekli zammı müjdesi geldi. Emekli maaşları için iyileştirmeler yapılacağını açıklayan Erdoğan, "İyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve ilgili bakanlarımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. " dedi.

MEMUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR YÜKSELECEK?

Öncelikli olarak kamu çalışanlarına uygulanan artış oranı emekli memurlar için de geçerli olacak. Burada toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı birlikte uygulanacak. Böylece toplamda enflasyon artışı yüzde 17,55 olarak uygulanacak.