Emekliler kesenin ağzını açtı

ABD'de emekliler seçim kampanyalarına 181 milyon dolar bağışta bulundu

Emekliler kesenin ağzını açtı

ABD seçimleri yaklaşırken emekliler kesenin ağzını açtı. Emekliler, Donald Trump'ın seçim kampanyası için 127.7, Joe Biden'ın kampanyası için ise şu ana kadar 53.9 milyon dolarlık bağışta bulundu. Şu ana kadar seçim sürecinde Joe Biden toplam 794, Trump ise 594 milyon dolar bağış topladı. Trump'a yapılan bağışların yüzde 52.9'unu 200 doların altındaki bağışlar oluşturdu. Bu oran Joe Biden'da yüzde 37.9'da kaldı 

ABD'de başkanlık adayları, seçim kampanyalarını tamamen yapılan bağışlarla finanse ediyor. 3 Kasım ABD Başkanlık Seçimleri yaklaşırken Şu ana kadar Cumhuriyetçilerin adayı Başkan Donald Trump 594, Demokrat aday Joe Biden ise 704 milyon dolarlık bağış topladı.

Demokrat Parti ön seçimleri de dahil edildiğinde 2020 seçimleri için yapılan toplam bağışlar 3 milyar doları geçti. Adaylara bağış yapan kurum ve kişilerin hangi sektörlerden olduğuna bakıldığında ise ilginç veriler ortaya çıkıyor. Federal Seçim Komisyonu verilerine göre Trump'a en büyük destek şu ana kadar emeklilerden geldi.

Emekliler Trump'ın seçim çalışmaları için 127 milyon 748 bin dolarlık bağışta bulundu.

ABD'de politik ve ideolojik gruplar/dernekler/lobiler de ayrı bir sektör olarak değerlendiriliyor. Trump'a en büyük 2. destek de 35 milyon 767 bin dolarla buradan geldi.