Emeklilere 5 Temmuz müjdesi! En düşük emekli maaşına zam geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajı verdi

Türkiye'de milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret zammı sonrası gözler emekli maaşlarına yapılacak zam oranına çevrildi. Emekli ve memur maaşlarına gelecek olan zammın Temmuz ayında netlik kazanacağı belirtildi.

Emeklilere 5 Temmuz müjdesi! En düşük emekli maaşına zam geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajı verdi

Emekli ve memur maaşları için yapılan düzenlemelerin birkaç gün sonra netleşeceği ve maaş zamlarının belli olacağı ifade edildi. Emeklilere maaşlarına göre zam yapılacağı belirtilerek SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine kademeli zam projesi olacağı ifade edildi.

Masadaki formüller belli oldu. Buna göre 10-15 bin TL arasında emekli maaşı alanlara yüzde 45, 15-20 bin TL arasında maaş alanlara yüzde 40 bu tutarın üzerinde maaş alanlara da yüzde 35 oranında zam yapılacağı ifade edilerek memur maaşlarının en düşük 22 bin lira olacağı ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Memur maaşlarına en düşük net olarak 22 bin TL olacağı ifade edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan açıklamalarına şu ifadeleri kullandı: "Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşını yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak"

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10.100 TL

En düşük emekli aylığına yüzde 36 artış ile 7.500 TL yapılmasından sonra refah payının da eklenerek zamlanabileceği iddiaları gündeme geldi. Bu doğrultuda zammın 7 bin 500 TL – 10 bin TL, 10 bin TL – 15 bin TL ve 20 bin TL üzerinde kademeli zam yapılacağı bildirildi.

Buna göre en düşük emekli maaşına yüzde 36 zam yapılması halinde zamlı maaşların 10.100–10.200 TL arasında olması bekleniyor.