Emeklilere Bakan Işıkhan'dan müjdeli haber! 'Cumhurbaşkanımız talimat verdi' diyerek açıklama yaptı. İşte detaylar

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan gelen zam mesajıyla havalara uçtu. 'Cumhurbaşkanımız talimat verdi' diyerek açıklama yapan Işıkhan, zam için o tarihi işaret etti.

Emeklilere Bakan Işıkhan'dan müjdeli haber! 'Cumhurbaşkanımız talimat verdi' diyerek açıklama yaptı. İşte detaylar

Çorum sokaklarında dolaşırken bir vatandaşın emeklilikle ilgili sorunlarını dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan umut dolu bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, "Çok rahat olun, lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah…" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından emeklilerin gözleri, ekim ayında açılacak olan Meclis'e çevrildi. Temmuz ayında gerçekleşen yüzde 25'lik zam, kök maaşa göre hesaplanan emekli maaşlarını etkilediği belirtilerek bazı emeklilerin maaşları hala artmadı ve 7.500 TL maaş almaya devam ettiği aktarıldı.

EN DÜŞÜK BEKLENTİ AÇIKLANDI

Emekliler, sadece sabit bir artış değil, aynı zamanda daha yüksek prim ödeyenlere daha yüksek maaş verilmesi ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkarılması talebi gündeme geldi ve beklentiler arttığı bildirildi.