Emeklilere intibak müjdesi! Milyonların maaşları değişti mi?

Uzmanlar tarafından yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonrasında 2000’den sonra emekli olan milyonların maaşları değişti mi? Bu yasa yalnızca SGK emeklileri değil Bağkur emeklilerini de kapsayacak. İşte detaylar…

Emeklilere intibak müjdesi! Milyonların maaşları değişti mi?

Yeni yılın yaklaşmasıyla milyonlarca emekli vatandaş zamları bekliyor. Gelişmeler yaşanmaya devam ederken uzmanların incelemelerine göre intibak yasası geliyor. Gerçekleştirilecek zamlar sadece SGK emeklilerini değil Bağkur emeklilerini de kapsayacağı ifade ediliyor. Meclisten onay alan bu yasanın ne zaman uygulanacağı milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor.

Bu yasanın kimler için geçerli olacağı araştırılan konular arasında yer alıyor. Meclisten geçen bu yasada kıstas 2000 senesinde ve daha sonraki yıllarda emekli olunmuş olmasıdır. Bu vatandaşlar yasadan yararlanabilecek. Emeklilik yılı daha eski olanların zam oranları 50 ve 150 TL arasında olacağı ifade edildi.

 Prim günlerinin zam oranlarına bir etkisinin olmayacağı yasa için henüz resmi açıklamalar yapılmazken duyurulacak açıklamalar sonrasında zam oranları da sabit bir şekilde belirlenebilecek.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin maaşlara yönelik bir bildirimde bulunarak çalışanların memurların emeklilerin maaşlarında iyileştirme olacağının sinyalini verdi.