Emeklilerin beklediği ara zam için tarih verildi! Kulislerde konuşulan en düşük emekli maaşı heyecan yarattı

Türkiye'de milyonlarca emekli maaşlarına yapılmasını bekledikleri ara zam için tetikte bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili düzenlemenin yapılması için de bakanlara talimat verdi.

Emeklilerin beklediği ara zam için tarih verildi! Kulislerde konuşulan en düşük emekli maaşı heyecan yarattı

Temmuz ayında aldıkları yüzde 25’lik zamlardan memnun olmayan emeklilerin şikayetleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Hükümet emeklilerin şikayetleri için harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmalara başladıklarını ifade ederek, düzenleme için ekim ayını işaret etti. Kulislerden gelen son habere göre en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkacağı konuşuluyor.

"TALİMAT ALDIK, ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"

Geçtiğimiz günlerde emekli aylıklarında iyileştirme talepleriyle ilgili konuşan Bakan Işıkhan yaptığı açıklamasında şunları söylemişti: "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum"

EKİM AYINI İŞARET ETTİ

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz günlerde de Çorum'da bir emekli vatandaşın şikayetlerini dinlerken de "Çok rahat olun, lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah…" demişti.