Emeklilerin yeni maaşı ortaya çıktı. Son enflasyona göre hesaplandı. İşte SSK Bağ-Kur en düşük emekli zammı

Türkiye'de milyonlarca emeklinin gözü Temmuz zammına çevrili. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye çıkartılmış, bu tutar üzerinde aylık alanlara da iyileştirme yapılacağı açıklanmıştı. 2023 Temmuz zammı için az bir süre kalırken milyonlar merakla yapılacak açıklamayı bekliyor.

Emeklilerin yeni maaşı ortaya çıktı. Son enflasyona göre hesaplandı. İşte SSK Bağ-Kur en düşük emekli zammı

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamları ile 5 aylık emekli maaşı zam oranı netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Bakan Vedat Işıkhan önderliğinde asgari ücret, emekli ve memur zamları ile refah payının belirlenmesi için çalışmalar yürütülüyor.

Mayıs enflasyon rakamları ile beraber 5 aylık emekli maaşı zam oranı belli oldu. Geriye ise sadece Haziran verisi kaldı. Hatırlanacağı üzere en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye çıkarılırken bu tutar üzerinde maaş alanlara iyileştirme yapılacağı açıklanmıştı. Şimdi ise tüm gözler 2023 Temmuz zammı için gelecek son dakika açıklamalarında.

"ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ÇALIŞMALARA BAŞLIYOR"

Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabine toplantısı gerçekleşti. Kritik toplantının en önemli gündemi asgari ücret, emekli ve memur maaşları başta olmak üzere sosyal devlet anlayışı çervesinde yapılacak düzenlemeler oldu. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri, Kurban Bayramı öncesinde ödenecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'da çalışmalarına başlıyor" ifadelerini kullandı.

REFAH PAYI DAHİL EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada çalışan, memur ve emekliye müjdeyi şu sözlerle vermişti:

''Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttik. İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız.''

ÇALIŞMALAR 2 BAKANLIK BÜNYESİNDE DEVAM EDİYOR

Emekli ve memur maaşları için 2 Bakanlığa talimat verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon üzerinde artışlarla alım gücünün artırılacağına işaret etti.

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emekliler için gelirleri artırıcı çalışmalar yapılacağını duyuran Başkan Erdoğan, Temmuz zammının yanı sıra refah payı da verileceğini belirtti.