Emeklilerin zamlı maaşı ve bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli aylığının 5 bin 500'den 7 bin 500'e çıkarılacağının müjdesini vermişti. Emekliler hem zamlı maaşların ne zaman yatacağını hem de bayram ikramiyelerini merak ediyor. İşte yanıtı...

Emeklilerin zamlı maaşı ve bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Geçtiğimiz günlerde NTV yayınına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere müjdeyi vermişti. 5 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığına 2 bin TL daha eklenerek 7 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Emekli aylıkları 7 bin 500 TL olarak yatırılacak. Bu zamla birlikte bayram ikramiyesinin de artması bekleniyor. Peki emekliler ilk zamlı maaşı ne zaman alacaklar? İşte yanıtı...

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN 500 TL

En düşük emekli aylıklarını çoğunluğu Bağ-Kur'lu olmak üzere 600 binin üzerinde kişi alıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası kapsamında emekli olacaklarla birlikte bu sayı çok daha fazla olacak. Söz konusu artıştan, EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası yararlanacak. En düşük emekli aylığı 1500 liradan 2500 liraya, daha sonra 3500 liraya ve Ocak 2023'te de 5500 liraya çıkarılmıştı. Gelecek hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen ekonomi torba yasa teklifi hazırlıkları başladı. Buna eklenecek maddelerle bu düzenleme de yaşama geçirilecek. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 olacak.

 BAYRAM İKRAMİYESİNİN ARTMASI BEKLENİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı alternatif çalışmalarda, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1100'er lira olarak verilen ikramiyelerde de artışa yer verilirken, yeni tutarın gelecek hafta netleşmesi bekleniyor.

İKRAMİYE BAYRAMDAN ÖNCE YATIRILACAK

Sabah Gazetesi haberine göre; EYT kapsamında emekliliğe hak kazananlarla birlikte yaklaşık 15 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyesi yapılacak artışla birlikte (1400-1500 liraya çıkması durumunda) 20 milyar lirayı geçecek. İkramiyenin de bayramdan önce, 17 Nisan'da yatırılması planlanıyor.