Emeklilerin zamlı maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Bugün açıklanacak zam sonrası araştırmalar başladı. İşte zamlı emekli maaşının yatırılacağı tarih

Türkiye'de milyonlarca emekli bugün belli olacak olan zam oranı sonrası zamlı maaşların hesaplara ne zaman yatacağını merak ediyor. TÜİK'in 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklaması sonrası emekliye zam rakamları refah payı hariç kesinleşecek. Hesaplara yatacağı tarih belli oldu.

Emeklilerin zamlı maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Bugün açıklanacak zam sonrası araştırmalar başladı. İşte zamlı emekli maaşının yatırılacağı tarih

6 aylık enflasyon oranı 5 Temmuz günü bugün saat 10:00'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla netleşecek. TÜİK 3 Temmuz 2023'te yayımlanacağı duyurulan Haziran ayı enflasyon verilerini Kurban Bayramı nedeniyle 5 Temmuz'da yayımlayacağını daha önce duyurmuştu.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Emekli maaşı zammı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası zamlı maaşlar 17 Temmuz tarihinden itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. SSK emeklileri 17-26 Temmuz, Bağ-Kur emeklileri de 25-28 Temmuz arasında yeni maaşlarını hesaplarında görecek.

OCAK 2023'TE REKOR EK ZAM ALDI

Ocak 2023'te 6 aylık enflasyon rakamı yüzde 15,40 olarak gerçekleşti. Bu rakam refah payı hariç Ocak 2023 SSK ve Bağ-Kur emeklisi zammı oldu. Meclis düzenlemesi ve Resmi Gazete süreçlerinin ardından emekliler yüzde 14,60 refah payı ile yüzde 30 zam almış oldu.

En düşük emekli maaşı 3500 TL'den 5500 TL'ye ardından da ara zamla 7500 TL'ye yükseldi.

REKOR EK ZAM İLE BELİRLENECEK

Temmuz 2023 döneminde yapılacak ek zamların yüzde 15-25 arasında belirlenerek Ocak döneminin üzerine çıkmasıyla rekor tazelemesi bekleniyor.