EYT ile emekli olacaklar dikkat! 31 Mart detayı! Maaşınız erteleniyor!

EYT ile emeklilik başvuru sürecinde birinci ayın sonuna gelindi. Milyonlar ilk günden itibaren başvurularını gerçekleştirirken, bugüne kadar başvuru yapanların sayısı 1.5 milyona ulaştı. Başvuru yapmayanlar için ise tarih uyarısı geldi. 31 Mart’ta başvuru yapanlar ile 1 Nisan’da başvuru yapanların maaşlarını alma tarihi değişiyor. Peki, Nisanda emeklilik başvurusu yapanlar ne zaman maaş alacak? İşte “bugün emeklilik başvurusu yapsam ne zaman maaş alırım?” diyenler için maaş tarihleri!

EYT ile emekli olacaklar dikkat! 31 Mart detayı! Maaşınız erteleniyor!

EYT’de ilk bir ay geride kalırken, 1.5 milyona yakın başvuru tamamlandı. Süreç işlemeye devam ederken başvurularını mart ayı içinde tamamlayanlar maaşlarını nisan ayında alacak.

31 MART'TA EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPARSANIZ MAAŞ NE ZAMAN ÖDENİR?

Mart ayı emekliler için büyük önem taşıyor. Çünkü mart ayı başvurusunu yapan emekliler nisanda 3 ödeme alacak.

Mart ayının sonu yani 31 Mart 2023 tarihi itibariyle başvuru yapan EYT’liler nisanda maaşlarını ceplerine koyacak. Bu tarih önem taşıyor. Eğer EYT’liler başvurusunu mart ayında gerçekleştirmişse Ramazan Bayramı ikramiyesinden de faylanabilecek. Ayrıca banka promosyonu da buna eklenince, nisan ayında emekli olacaklara ödeme üçe çıkacak.

Mart ayında başvurup maaş hesaplaması yetişmeyenler ise mayısta çift maaş alacaklar. Bunun son başvuru tarihi ise 31 Mart. Bu tarihten sonra başvuru yapanlar çift maaş hakkını kaybedecek.