EYT düzenlemesi için esnaftan çağrı!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde zaman daraldı. Çıkacak yeni yasa ile ilgili esnaftan önemli bir çağrı geldi. TESK Başkanı Palandöken, "Kabine toplantısında rahatlatıcı haber çıkar" diyerek esnaf ile SSK'lının şartlarının eşitlenmesi gerektiğini savundu. İşte detaylar...

EYT düzenlemesi için esnaftan çağrı!

Milyonlarca çalışan yeni yılda devreye girmesi beklenen Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin detaylarını merak ediyor. EYT’de prim gün sayısının yanında belirleyici birçok faktör bulunuyor. Son olarak esnaflarda çıkacak yasaya ilişkin önemli bir talep geldi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Palandöken,bir televizyon kanalının canlı yayınında esnafın EYT beklentisini anlattı. Palandöken şu ifadeleri kullandı:

Bugün en düşük ücret en yüksek hizmet süresi var. SSK’lılar 7 bin iş gününde, esnaf 9 bin iş gününde. EYT kapsamında bunun düzeltilmesiyle ilgili hükümete önerilerimizi sunduk. Maliyeye kayıt olmuş 2 bin öncesi olanlar tamamen bu kapsamın dışında kalıyor. İnşallah EYT’liye takılmış, EYT’yi bekleyenler, en çok istihdam ve vergi veren kesim olarak esnafın bu düzenleme ile mağdur edilmemesiyle ilgili tahmin ediyorum ki Kabine toplantısında rahatlatıcı haber çıkar. 

Palandöken esnafın yanında çalışan işçinin 7 bin 200 gün, esnafın ise 9 bin günü doldurmak zorunda olduğunu söyledi ve esnafımızın prim gün sayısı SSK ile eşitlenmeli ifadelerini kullandı.