Emekliye ek zam olacak mı? AK Parti'den açıklama geldi: Ön görüşmeyi yaptık

Milyonlarca SSK ve Bağ-kur emeklileri, ek zammın olup olmayacağını merak ediyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bugün bir ön görüşme yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz." diye konuştu.

Emekliye ek zam olacak mı? AK Parti'den açıklama geldi: Ön görüşmeyi yaptık

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye ek zam konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

SSK ve Bağ-kur emeklileri için iyileştirme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Güler, bu konunun ve etki analizlerinin çalışıldığını dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanı Güler, şunları söyledi:

"7-8 MADDELİK KANUN TEKLİFİMİZ VAR"

"Asgari ücret artırıldığı için işveren desteğinin 700 liraya çıkarılması, kısa çalışma ödeneği ve diğer hususlarla ilgili 7-8 maddelik kanun teklifimiz var, ona çalışıyoruz. Onun içinde değerlendirilir.

ÜÇÜNCÜ HAFTAMIZDA BELKİ NETLEŞTİRMİŞ OLURUZ

Önemli olan sadece bir oranın belirlenmesi, artışın ortaya çıkması değil, bütçeyi de ortaya koymamız lazım. Bakanlığımız çalışıyor. Bugün bir ön görüşme yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz."