Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak, zam gelecek mi? 2023 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatar? Milyonlarca emeklinin gözü bu görüşmede!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bayram ikramiyesine yapılacak zamda! Ramazan ayı ile birlikte emekli bayram ikramiyesine yapılacak artış merakla beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün arasında yapılacak kritik görüşme Ramazan ve Kurban Bayramı için emekliye ödenecek ikramiye tutarını belirleyecek. Peki, Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak, zam gelecek mi? 2023 emekli bayram ikramiyesine artış yapılacak mı,

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak, zam gelecek mi? 2023 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatar? Milyonlarca emeklinin gözü bu görüşmede!

Emeklinin beklediği kritik görüşme için gözler yeni kararda! Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez ödenen emekli bayram ikramiyesine yapılacak zam için bekleyiş sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün emekli ikramiyelerine yapılacak artış için görüşme yapacak. 2023 yılına ait emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağına karar verilecek ve bayram öncesi emeklinin rahat bir nefes alması sağlanacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAM GÖRÜŞMESİ NE OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bugün saat 12.00'de bir araya geldi. Emekli aylıkları ve bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika açıklaması  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı.Bakan Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK? İŞTE EMEKLİNİN BEKLENTİSİ

Enflasyon ve fiyat artışları nedeniyle emekli maaşlarına yapılan artış sonrasında emekli ikramiyeleri ile ilgili beklenti oluşmuş, geçen yıl ikramiyeye zam yansımamıştı. Geçen yıldan bu yana emekli dernekleri beklentilerini hükümete iletiyor. Emeklinin rahat nefes almasını sağlayacak bayram ikramiyelerinde artış beklenirken, emekli tarafından da açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, önceki gün yaptığı açıklamada emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen bin 100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti.

Bakan Bilgin ile olan bu görüşmenin ikramiye artışı talebi üzerine planlandığı öğrenildi. Kritik görüşmenin ardından emeklilere verilecek yeni bayram ikramiyesi tutarının da belirlenmesi bekleniyor.

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

2023 yılı Ramazan Bayramı 21 Nisan'da başlayacak. Emekliye ödenen bayram ikramiyesi ödemelerinin de bayramdan bir hafta önce hesaplarda olması bekleniyor.