Emekliye promosyonda yeni dönem! Taahhüt beklemenize gerek yok! Tutarlar güncellendi! Taban fiyat ne kadar oldu? Başvurular başladı mı?

Emekliye promosyonda bankaların rekabetinde yeni bir aşamaya geçildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekliler için müjdeli haberi verdi. Buna göre, emekliler promosyon güncellemesi için Mart 2023'ü beklemeyecek. Peki, taahhüdü süren emekliler ödemelerini nasıl yenileyebilecek? Başvurular başladı mı? Promosyonlarda taban tutar ne oldu? Hangi bankalarda protokol yenilenebilecek? İşte detaylar...

Emekliye promosyonda yeni dönem! Taahhüt beklemenize gerek yok! Tutarlar güncellendi! Taban fiyat ne kadar oldu? Başvurular başladı mı?

Milyonları ilgilendiren emekli promosyonunda, bankaların rekabeti yeni dönemin perdelerini araladı. Bununla birlikte, taahhüdü süren emekliler ödemelerini, taahhüt sürelerinin dolmasını beklemeden yenileyebilecek. SGK, bankaların promosyonunda taban tutarlarını güncelledi. Emekliler, "Taban fiyat ne kadar oldu, emekli promosyonu yenilemek için başvurular başladı mı, ödeme güncellemek için yöntemler neler? hangi bankalar protokol yeniliyor?" sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte emekliye promosyon yenileme formülü...

Takvim'den Çığıl Ön Yener'in haberine göre; Son aylarda bankaların rekabetiyle hızla artan promosyonda 1 Kasım'dan itibaren yeni dönem başlıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), maaşlara göre taban promosyon tutarlarını Mart 2023'ü beklemeden güncelledi.

19 banka ile yeniden imzalanacak protokol ile SGK'dan gelir/aylık alan emekli ve hak sahiplerinden gelir/aylıkları 3 bin 500 liraya kadar olanlara 3 bin, 3 bin 500 ile 7 bin 500 lira arasında olanlara 3 bin 500, 7 bin 500-10 bin lira arası olanlara 4 bin 500, 10 bin liradan fazla olanlara 5 bin liradan az promosyon ödenemeyecek.

Emekliye promosyonda yeni dönem! Taahhüt beklemenize gerek yok! Tutarlar güncellendi! Taban fiyat ne kadar oldu? Başvurular başladı mı? - Resim : 1

Kampanyalar değişiyor

Bankalar, emeklilere 1 Kasım'dan itibaren 3 yıllık dönem için bu tutarlardan az ödeme yapamayacak. Taban promosyon tutarları bu seviyelere yükselecek.

İsteyen bankalar daha fazla ödeme de yapabilecek. Halen özel bankalar emeklilere 8 bin liraya varan promosyon veriyor. Bazı bankalar da emekli yakınlarını getirenlere getirdikleri her kişi için 250 lira ödüyor. 1 Kasım'dan itibaren bu kampanyalar da yenilenecek.

Bankalar promosyon tutarlarını 'yeni maaş aralıklarına göre' güncelleyecek. Yüksek tutarlı kampanyaların devam etmesi bekleniyor.

Emekliye promosyonda yeni dönem! Taahhüt beklemenize gerek yok! Tutarlar güncellendi! Taban fiyat ne kadar oldu? Başvurular başladı mı? - Resim : 2

Formüller neler?

3 yıllık taahhüdü devam eden emekliler, yeni promosyon tutarlarından 2 yolla yararlanacak. Yer değiştirmek istemeyenler, kendi bankasına yeni promosyon başvurusu yapacak.

Banka, önceki taahhütten kalan sürenin promosyon tutarını düşerek yeni tutarı emekliye ödeyecek. Eğer farklı bankaya geçilmek isteniyorsa da taahhüdün sürdüğü bankaya kalan sürenin tutarı iade edilerek, seçilen yere başvuru yapılacak.

Emekliye promosyonda yeni dönem! Taahhüt beklemenize gerek yok! Tutarlar güncellendi! Taban fiyat ne kadar oldu? Başvurular başladı mı? - Resim : 3

Kalan tutar nasıl hesaplanıyor?

İade tutarı ya da yeni promosyondan düşülecek tutar şöyle hesaplanacak: Daha önce alınmış olan promosyon tutarı 36'ya bölünecek.

Çıkan tutar, taahhüdün bitimine kalan ay sayısıyla çarpılacak. Örneğin; 750 lira promosyon alan ve taahhüdünün bitimine 5 ay kalan bir kişi, kalan her ay için 20,83, toplam 104,15 lira iade edecek ya da bu tutar yeni alacağı promosyondan düşecek.

Emekliye promosyonda yeni dönem! Taahhüt beklemenize gerek yok! Tutarlar güncellendi! Taban fiyat ne kadar oldu? Başvurular başladı mı? - Resim : 4

Ziraat başvuruları alıyor

Ziraat Bankası, promosyon tutarlarını yeniledi. Banka, 3 yıllık dönem için, 3 bin 500 liranın altında emekli aylığı alanlara 3 bin, 3 bin 500 ila 7 bin 500 lira arasında emekli aylığı alanlara 3 bin 500, 7 bin 500 ile 10 bin lira arasında emekli aylığı alanlara 4 bin 500, 10 bin liranın üzerinde emekli aylığı alanlara 5 bin lira promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

Başvuruların alınmaya başladığını belirten Banka, ödemelerin ise 1 Kasım itibariyle gerçekleştirileceğini açıkladı.

Banka müşterilerinin 2020 yılına ilişkin devam eden promosyon tutarlarını iade etmeden başvurularının alınacağı, 2022 promosyon ödemesi yapılırken önceki döneme ilişkin iade tutarının sistemsel olarak mahsup edileceği kaydedildi.

Emekliye promosyonda yeni dönem! Taahhüt beklemenize gerek yok! Tutarlar güncellendi! Taban fiyat ne kadar oldu? Başvurular başladı mı? - Resim : 5

Taban promosyon ne kadar oldu

Eski tutarlar

1.500 TL altı: 500 TL
1.500-2.500 TL arası: 625 TL
2.500 TL üstü: 750 TL

Yeni tutarlar

3.500 TL'ye kadar: 3.000 TL
3.500-7.500 TL arası: 3.500 TL
7.500-10.000 TL arası: 4.500 TL
10.000 TL üstü: 5.000 TL

Emekliye promosyonda yeni dönem! Taahhüt beklemenize gerek yok! Tutarlar güncellendi! Taban fiyat ne kadar oldu? Başvurular başladı mı? - Resim : 6

İşte protokol yenileyen bankalar
T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Türkiye Halk Bankası A.Ş.
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
Türkiye İş Bankası A.Ş.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
Akbank T.A.Ş.
Denizbank A.Ş.
Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
QNB Finansbank A.Ş.
ING Bank A.Ş.
Şekerbank T.A.Ş.
Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
Ziraat Katılım Bankası A.Ş.
Vakıf Katılım Bankası A.Ş.
Odeabank A.Ş.
Fibabanka A.Ş.