Korona virüs ile fitness sektörü level atladı!

Dünyada ve ülkemiz üzerinde uzun süredir etkili olan COVİD-19 salgını birçok alanda olduğu gibi fitness sektöründe de değişimlere neden oldu.

Korona virüs ile fitness sektörü level atladı!

Son yıllarda spor salonlarındaki artış, besin takviyesi üreten firmaların yüksek cirolara ulaşması bu değişimin habercisi konumundaydı. Konuya ilişkin fitness antrenörü Emir İnalbay piyasaya dair görüşlerini aktardı.

COVİD-19 ile evlere kapanan insanlar spor salonlarından uzak kaldı ve home gym kavramı ile karşı karşıya kaldılar. Bu dönemi fazla kilolardan kurtularak atlatmak isteyenler özel spor hocaları yani bir başka değişle personel trainerlardan uzaktan eğitim desteği almaya başladı.

Korona virüs ile fitness sektörü level atladı! - Resim : 1

"Fitness, uzaktan eğitim ile boyut atladı"

Mutasyon Academy kurucusu ve Fitness Antrenörü Emir İnalbay uzaktan eğitime ilişkin görüşlerini paylaşırken, kendi kurduğu akademide işleyişin nasıl olduğuna dair bilgiler verdi.  İnalbay şöyle konuştu:

"Uzaktan eğitim sistemi dijital çağın gelişmesiyle ve teknolojinin ilermesiyle çok büyük aşama kaydetti. İnsanların, mobil uygulamalar aracılığıyla bu sistemden hizmet almaları kolaylaştı. Pandemi sürecinde de bu gelişmeler hızlı bir yol aldığından uzaktan eğitim sisteminin de bir o kadar destekler nitelikte oldu. Dünyada ve ülkemizde eğitim sistemleri bile uzaktan eğitime geçerken, fittness sektörü de buna uyum sağlamış oldu.

İnsanlar pandemi ile birlikte spor salonlarına gitmekten korkup evlerine egzersizlerine devam etmek istemeleri bu sektörün büyümesinde kaçınılmaz bir yol çizdi.