Emlak sektöründe önemli değişiklik! İlan vermek isteyenler artık bunu yapmadan veremeyecek. Karar Resmi Gazetede yayımlandı

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti ve Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliklerde yapılan değişiklikler de Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu gelişmeler, emlak piyasasında yeni bir dönemin başladığına işaret ediyor.

Emlak sektöründe önemli değişiklik! İlan vermek isteyenler artık bunu yapmadan veremeyecek. Karar Resmi Gazetede yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik değişiklikleri ile ilan sitelerinde ikinci el motorlu kara taşıtları ve taşınmazlarla ilgili önemli düzenlemeler getirildi. Artık ilan vermek isteyenler, açık kimliklerini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan yayımlayamayacaklar. Kişinin kendisine, eşine veya birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan veya ilana konu taşınmaz veya taşıtın sahibi tarafından yetkilendirilmediği durumlarda ilan vermek yasaklandı.

Bu düzenlemelerle birlikte, emlak komisyoncuları ve oto galericiler gibi yetkilendirilmiş kişiler, sahip oldukları yetki belgeleriyle doğrulama yaparak, satışına yetkili oldukları taşıt veya taşınmazı ilana koyabilecekler.

2 AY SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Ticaret Bakanlığı, son zamanlarda taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde vatandaşların mağdur edildiği gözlemlenerek spekülatif fiyat artışlarını ve yanıltıcı ilanları önlemek amacıyla yönetmelik değişiklikleri yapılacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, ilan sitelerindeki sahte ilanların engellenmesi, fiyat şişirmelerinin önlenmesi ve ilanlardaki bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması hedeflendiği belirtildi. Yönetmelik değişikliklerinin yayım tarihinden 2 ay sonra yürürlüğe gireceği ifade edildi. Bu düzenlemelerle tüketici mağduriyeti önlenmeye çalışılacak ve ticarette daha şeffaf bir ortam sağlanması hedeflenmektedir.