Emlak Vergisi için son tarihi kaçırmayın!

Her konut ve işyeri sahibinin ödemekle mükellef olduğu emlak vergisi taksitleri için son tarih yaklaştı. Taksidi zamanında ödemeyen mükelleflere ceza uygulanacak.

Emlak Vergisi için son tarihi kaçırmayın!

Yılda iki taksit şeklinde ödenen Emlak Vergisi'nin ikinci ve 2020 yılı için son taksidi için son ödeme tarihi 30 Kasım. Bu süreye kadar taksidinin ödemesini tamamlamayan mükellefler cezalı duruma düşecek.

Mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için 2020 yılına ilişkin emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi ödemelerini zamanında yapmaları gerekiyor. Eğer vergi belirlenen süre içerisinde ödenmezse, mülk sahibi gecikmenin olduğu her ay için yüzde 2 ceza ödüyor.

Emlak vergisi oranı gayrimenkulün cinsine ya da bulunduğu yere göre değişiklik gösterebiliyor. E-devlet üzerinden online olarak ya da bulunduğunuz bölgenin belediyesinde ödenebilen emlak vergisinden bazı durumlarda muaf olunabiliyor.

Kimler emlak vergisinden muaftır?

Kişinin hiçbir gelirinin olmadığını belgelemesi, emekli, gazi ve engelli olup Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen bir işyeri ya da meskene sahip olunması durumu ise emlak vergisinden muaf olma şartlarına giriyor.

Emlak vergisinden muaf olunan durumlarda ilgili gerekçenin belgelendiği dilekçeyi belediye ile paylaşarak, son 5 yılın geriye dönük ödemelerinde iade talep etme hakkı da doğuyor.

İki taksit şeklinde ödenen emlak vergisinin ilk taksidini yatırmayanlar, ikinci taksitle birleştirerek ödeme yapabiliyor.