Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Son günlere girildi! Zamanında ödemeyen cezalı ödeyecek!

2023 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri için verilen süre bu ay sonunda doluyor. Ev, arsa, işyeri gibi gayrimenkuller için vergi ödemelerinde son günlere girildi. Ödemeleri zamanında tamamlamayan gayrimenkul sahipleri geciken taksit için her ay tespit edilen oranda gecikme zammı ödemek zorunda kalacak. Peki, Emlak vergisi ilk taksit ödemesinde son tarih ne zaman? Emlak vergisi nasıl ödenir, nereden yatırılır? İşte detaylar…

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Son günlere girildi! Zamanında ödemeyen cezalı ödeyecek!

Milyonlarca mülk sahibini ilgilendiriyor. Ödeme yapmazsanız cezası var! Ev, iş yeri, arsa, tarla, bağ, bahçe, yazlık ev gibi taşınmazı olanlar için Emlak Vergisi ödemelerinde son günlere girildi.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü sona eriyor. Borcunu ödemeyenler için gecikme durumunda yüzde 2.5 oranında faiz uygulanacak.

EMLAK VERGİSİ NEREYE ÖDENİR?

Emlak vergisi, düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilir. İlk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor.

Emlak Vergisi ödemesi bağlı olunan belediyeden yapılabiliyor. Eğer farklı bir şehirdeyseniz ödemenizi herhangi bir belediyede de yapabilirsiniz. Belediye veznesinde EFT ve havale yoluyla gerçekleştiriliyor. Bazı belediyelerde ise internet üzerinden kredi kartıyla ödeme gerçekleştirilebiliyor.