İşte sosyal medya hesabınızı korumanızın en kolay yolu

Emniyet Genel Müdürlüğünün eğitim ve farkındalık programı SİBERAY, sosyal medya hesaplarınızın ele geçirilmemesi için neler yapabileceğinizi paylaştı.

İşte sosyal medya hesabınızı korumanızın en kolay yolu

Sosyal medya hayatımızın odağında. Günde 3 saate yakın bir süreyi sosyal medyaya ayırıyoruz. Kişisel bilgilerimizin olduğu sosyal medya hesaplarımızı korumamız gerekiyor.

TRT'nin derlediği bilgilere göre dünya genelinde 4,66 milyar insan internet kullanıyor. Toplam sosyal medya kullanıcı sayısı ise 4,20 milyar. En çok kullanıcısı olan sosyal medya platformu Facebook. We Are Social raporuna göre, Türkiye`de günlük internet kullanımı 7 saat 57 dakika.

Peki, hesaplarımızı nasıl koruyabiliriz? Şüpheli giriş uyarılarını açarak başka biri hesaba giriş yaptığında önceden haberiniz olur ve önlem alabilirsiniz.

Güvenliğinden şüphe duyduğunuz uygulamalar, sosyal medya hesaplarınıza erişebilir ve sizin kontrolünüz dışında şeyler yapabilir.

Sosyal medya hesabına kayıtlı e-mail ve telefon numarasını güncel tutun. Şifrenizi güncellemek ve değiştirmek için tek kullanımlık kodlar, e-mail ve telefon numarasına gönderilir.

İki faktörlü kimlik doğrulamasını aktif hale getirin. Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde, hesabınıza giriş yapmak için telefonunuza tek kullanımlık şifre gönderilir.