Emrah Serbes'in temyiz duruşması yapıldı

İzmir'de, trafik kazası sonucu 3 kişinin ölümüne neden olmak suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan yazar Emrah Serbes'in temyiz incelemesi bugün yapıldı. Serbes'in avukatları kararın bozulmasını istedi. Mahkeme kararını 23 Mayıs'ta açıklayacak.

Emrah Serbes'in temyiz duruşması yapıldı

Yazar Emrah Serbes'in kullandığı otomobil, 22 Eylül 2017 tarihinde gece 04.20 sularında İzmir-Aydın Otoyolu'nda önünde seyreden otomobile çarparak 59 yaşındaki Ayhan Özçelik, eşi Nilgün Özçelik ile 16 yaşındaki kızları Zeynep Özçelik'in ölümüne neden olmuştu.

Emrah Serbes, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 13 yıl 4 ay, kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, tarafların itirazlarını reddederek kararı hukuka uygun bulmuştu. Temyiz üzerine ise dosya Yargıtay 12. Ceza Dairesine gelmişti.

Temyiz duruşması bugün yapıldı

Yargıtay 12. Ceza Dairesi'ndeki temyiz duruşmasına tutuklu sanık Emrah Serbes'in avukatları Ersan Şen, Filiz Demirbüken, müşteki Ahmet Mert Özçelik ile avukatları Mustafa Tırtır, Burcu Ece Güler katıldı.

Mahkeme heyeti tarafından söz verilmesi üzerine savunma yaparak kararın bozulmasını isteyen Emrah Serbes'in avukatı Ersan Şen, müvekkili hakkında "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verilmekten" cezaya hükmedildiğini hatırlatı.

Mahkemenin sadece alkol üzerinden tartışma yaparak bilinçli taksir uyguladığına dikkat çeken Şen, müvekkiline alkol testinin 26 saat sonra yapıldığını, bu testte Serbes'in 1,025 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini, ancak alkolün kaza sırasında mı yoksa sonrasında mı alındığının araştırılmadığını dile getirdi.

Somut delillerin ortaya konmadığını, mahkemenin hız konusunda bir tespit yapmadığını, alkolün güvenli sürüş yeteneğini kaybettirdiğinin de ispatlanamadığını öne süren Ersan Şen, "Şüpheden sanık yararlanır" ilkesini anımsattı.

Müşteki avukatları üst sınırdan ceza istedi

Sanık Emrah Serbes'e en üst sınırdan ceza verilmesini isteyen müşteki avukatlarından Mustafa Tırtır ise kaza ile ilgili hatırlatmalarda bulundu. Tırtır, kaza sonrası Emrah Serbes'in aracının 207 metre sonra tellere takılarak durdurduğunu, müşteki Ahmet Mert Özçelik'in ailesinin aracının ise 159 metre savrularak durabildiğini ifade etti.

Serbes'in alkolden dolayı tedavi gördüğünü aktaran Tırtır, sanığın bir alkol bağımlısı olduğunu ve doğru söylemediğini iddia etti.

Bilinçli taksir nedeninin sadece alkol olmadığını, bu konuda hızla ilgili tespitler de bulunduğunu kaydeden müşteki avukatları, bilinçli taksir tespitinin yerinde olduğuna işaret etti.

Son sözün kendisine verilmesini isteyen Emrah Serbes'in avukatı Ersan Şen'in bu talebini mahkeme heyeti reddederek, duruşmayı sonlandırdı.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, kararını 23 Mayıs'ta açıklayacak.