Emre Çolak kimdir, kaç yaşında ve nereli? Emre Çolak futbolu neden bıraktı? İşte Emre Çolak’ın futbol kariyeri!

Galatasaray'ın eski futbolcusu Emre Çolak futbolu bıraktığını açıkladı. Emre Çolak, açıklamayı sosyal medyadan paylaştı. Çolak İspanya 3. Lig ekibi Intercity'ye transfer olmuştu. Peki, Emre Çolak kimdir, kaç yaşında ve nereli? Emre Çolak futbolu neden bıraktı? Emre Çolak hangi takımlarda oynadı? İşte Emre Çolak’ın futbol kariyeri…

Emre Çolak kimdir, kaç yaşında ve nereli? Emre Çolak futbolu neden bıraktı? İşte Emre Çolak’ın futbol kariyeri!

İspanya 3. Lig ekibi Intercity'ye transfer olan bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Emre Çolak futbolu bıraktı. Açıklamayı sosyal medya hesaplarından yapan deneyimli futbolcu Emre Çolak, paylaşımında "Futbolu bıraktım... Üzerimde emeği olan herkesin ellerinden öperim. Allah sizden razı olsun. Bugünden sonra ailemin mutluluğu için yaşayacağım. Ölüm var sevdiklerinizle vakit geçirin." ifadelerini kullandı.

EMRE ÇOLAK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Emre Çolak, 20 Mayıs 1991 İstanbul'un Eminönü semtinde tarihinde doğdu. Memleketi ise Ordu'dur. Ordu Mesudiyeli bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Annesi Nurgül Çolak, babası da Olcay Çolak’tır. Küçük yaşta hocası Emin Tetikli tarafında keşfedilen futbolcu, 13 yaşında iken 2004 senesinde futbol yaşantısına başladığı Atışalanıspor takımından ülkemizin en başarılı ve köklü takımlarından Galatasaray'ın altyapısına geçmiştir. 20 kaban, 5 tane de futbol topu karşılığında Emre Çolak Galatasaray altyapısında top koşturmaya başladığı biliniyor.  Emre Çolak, futbol kariyerinde 2007 senesine kadar Galatasaray takımının altyapısının çeşitli kategorilerinde forma giymiştir. 2007 yılının mayıs ayında ise Galatasaray'ın PAF takımına geçirilmiştir. 2009 yılında ise Galatasaray A2 takımından Galatasaray A Takımının 2009 yılı yaz kampına dahil edilen oyunculardan biri olan Çolak, Galatasaray'ın Temmuz 2009'da Tobol ile oynadığı maçta yedek kulübesinde yer alan isimlerden biri oldu. Ancak bir süre sonra tekrar A2 takımına döndü ve bu takımla ilk maçına 25 Ağustos 2009'da Beşiktaş A2 karşısında çıktı. Galatasaray A Takım formasıyla ilk resmi maçı ise Galatasaray'ın Denizli Belediyespor'u 5-1 mağlup ettiği 17 Ocak 2010 tarihinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı oldu. Bu karşılaşmanın 46.dakikasında Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard tarafından Caner Erkin'in yerine oyuna dahil edilen Emre Çolak, ilki 62.dk.'da penaltıdan ve diğeri de frikikten 65.dk.'da olmak üzere, aynı zamanda A takım formasıyla çıktığı ilk resmi maçta 2 gol birden atan ender futbolculardan da biri oldu.

Emre, Galatasaray'da toplam 183 maça çıktı. 21 gol attı, 16 sarı kart gördü ve aynı zamanda 2 kırmızı kart gördü.  

7 Mayıs 2016 tarihinde Emre, Deportivo takımı ile sözleşme imzaladı ve Deportivo bunu resmi sitesinde duyurdu. İlk kez 16.05.2006 tarihinde oynanan ve Türkiye U-15 Milli Takımı'nın İrlanda U-15 Milli Takımı'nı 2-1 yendiği maçla "Milli Takım" kariyerine başlayan Emre Çolak; 2 Kez U-15, 22 kez U-16, 31 kez U-17, 11 kez U-18, 9 kez U-19, 2 kez U-20 ve 2010-2011 sezonu itibarıyla yeni dahil olduğu U-21 Millî Takımı ile de şu ana kadar 4 kez olmak üzere toplamda 81 kez Milli Takımlara davet edilmiştir. 10 Ekim 2012 tarihinde Teknik direktör Abdullah Avcı tarafından Türkiye'nin Romanya ve Macaristan ile yapacağı maçların aday kadrosuna davet edildi. Romanya maçında sonradan oyuna girerek ilk defa milli formayı giydi.

16 Aralık 2020'de Emre, Süper Lig kulübü Fatih Karagümrük ile sözleşme imzaladı. 27 Ocak 2023'te Emre Çolak, sezon sonuna kadar geçerli sözleşme ile Intercity'ye transfer olarak İspanya'ya geri döndü.