En düşük işçi maaşı 30 bin 450 TL’ye yükseltildi... Haberi duyan işçiler ve aileleri sevinçten havaya uçtu

Çanakkale'den işçileri ve ailelerini sevindiren bir haber geldi. Biga Belediyesi'nde en düşük işçi maaşının 30 bin 450 TL'ye yükseltilmesinin ardından işçiler ve aileleri adeta sevinçten havaya uçtu.

En düşük işçi maaşı 30 bin 450 TL’ye yükseltildi... Haberi duyan işçiler ve aileleri sevinçten havaya uçtu

Asgari ücret zam oranının belli olmasının ardından belediyelerde işçilerin alacakları zamlar da teker teker belli olmaya devam ediyor. 

Biga Belediyesi Biga Kent Hizmetleri A.Ş. bünyesinde çalışan tüm personele 2023 Temmuz ayında yapılan yüzde 80 ek zammın üzerine, 2024 Ocak ayı protokolüne göre sosyal haklarına yüzde 50, yevmiyelerine yüzde 50 zam ile birlikte en düşük işçi maaşı 30 bin 450 TL olarak belirlendi. Tüm personel, kararı büyük bir coşku ile mutlulukla karşıladı.

En düşük işçi maaşı 30 bin 450 TL’ye yükseltildi... Haberi duyan işçiler ve aileleri sevinçten havaya uçtu - Resim : 1

KURUM PERSONELLERİ KATILDI 

Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Şube Başkan Yardımcısı Davut Aydın, Sendika Baş Temsilcisi Seda Turan Urhan, belediye müdürleri ve Biga Belediyesi Biga Kent Hizmetleri A.Ş. bünyesinde çalışan tüm personel katıldı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı açıklamada; “Emek en yüce değerdir. Biga’mıza yıllardır alın teri dökerek canla başla hizmet eden çok değerli personelimiz için her şeyin en iyisini en güzelini hak ediyor. Yapmış olduğunuz tüm çalışmalardan, işinize vermiş olduğunuz önemden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bizim personelimiz mutlu olursa Bigalı hemşehrilerimiz mutlu olur diyerek yeni sözleşmemiz değerli personelimize hayırlı olsun" dedi.