En güvenli 10 kripto para borsası

Son zamanlarda bilgisayar korsanlarının saldırıları ile gündeme gelen borsalar, hatrı sayılır miktarda para kaybetti. Nasdaq ile ortaklığı bulunan kripto para araştırma platformu CryptoCompare, en güvenilir borsaları listeledi.

En güvenli 10 kripto para borsası

CryptoCompare’in yayınladığı listede en yüksek puan alan 10 kripto para borsası şu şekilde sıralandı:

Coinbase (60.30 / AA)
Poloniex (59.90 / AA)
Bitstamp (59.60 / AA)
bitFlyer (57.20 / AA)
Liquid (56.30 / AA)
itBit (56.0 / AA)
Kraken (54.10 / A)
Binance (54.0 / A)
Gemini (53.20 / A)
Bithumb (53.10 / A)

Tam sigortalı kripto para borsası dönemi başlıyor

Kripto para işlemi yapanların bu borsalara güvenmekten başka seçenekleri bulunmuyordu. Bu nedenle özellikle yukarıdaki listedeki büyük borsalar güven vermeleri nedeniyle en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Önümüzdeki yıl yani 2020 yılının ilk çeyreğinde dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden "LIoyd’s of London”un Nebbex protokolünü kullanarak açılacak Burency , dünyanın ilk tam sigortalı sanal para borsası olacak. Borsada en çok talep gören 50 kripto paranın takası yapılabilecek. Daha sonra sigorta kapsamına uygun olan, diğer kripto paralar da eklenip takas yapılabilen kripto para adedi çeşitlendirilecek.

Kripto para borsalarının yaşadığı en büyük siber saldırılar

Mt. Gox bugüne kadarki en büyük bitcoin saldırısı olması nedeniyle, kripto dünyasında oldukça ünlü. 2014 yılında 500 milyon dolarlık kayıp yaşanmasına neden olan bu saldırıda hackerların 3 yıllık süre içerisinde Bitcoin’in %36’lık değer kaybına neden olan 850 bin Bitcoin ele geçirdiği anlaşıldı.

Dünyanın en büyük borsalarından Japonya merkezli CoinCheck ise 2018 yılında güvenlik açığı olduğunu bildirdi. Fakat açık farkedilene kadar hackerlar 530 milyon dolar değerinde zarara yol açan NEM blockchain'inin kendi token'ı olan XEM coin'i çalmışlardı.

En son 7 Mayıs 2019’da dünyanın en çok işlem yapan borsalarından Binance’a siber saldırı yapıldı. Paylaşılan bilgilere göre API anahtarları ve iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarını ele geçiren hackerlar, Binance kullanıcılarınının pek çok verisini de ele geçirdi. Bu siber saldırıda, Binance 41 milyon dolarlık zarara uğradı.