En iyi haberleri okuyucularla en hızlı şekilde buluşturan Google: Biz haberlere olan erişimi kolaylaştırıyoruz

Google Küresel İlişkiler Başkanı Kent Walker, Kanada ve bazı Avrupa ülkelerinin Google haberlere yönelik adımlarını eleştirerek, Google'nin içeriklere erişimi kolaylaştırdığını söyledi. Google her gün milyonlarca haberi okuyucularla buluşturması açısından haber ağında çok önemli bir yer tutuyor.

En iyi haberleri okuyucularla en hızlı şekilde buluşturan Google: Biz haberlere olan erişimi kolaylaştırıyoruz

Avrupa ülkeleri, her gün haberlerini milyonlarca okuyucuya sunan Google'a yönelik hamleleri nedeniyle tepki görüyor. Google Küresel İlişkiler Başkanı Kent Walker da kendilerine yönelik bu saldırılara tepki gösterdi. 

Google Küresel İlişkiler Başkanı Kent Walker, medya kuruluşlarını tazmin etmeyi amaçlayan yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Kanada’da haber içeriği arama, araştırma ve keşif ürünlerinden haber bağlantılarının kaldırılacağını duyurdu.

"HABERLERE ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRDIĞIMIZ İÇİN BEDEL ÖDÜYORUZ" 

Walker, "İşin bu noktaya gelmesi bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu kararı veya etkilerini hafife almıyoruz. Kanadalı yayıncılar ve kullanıcılarımıza karşı olabildiğince şeffaf olmanın önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kent Walker, "Bağlantılara bir fiyat koymaya yönelik benzeri görülmemiş sözde 'bağlantı vergisi', ürünlerimiz için belirsizlik yaratıyor ve yalnızca Kanadalıların, Kanadalı yayıncılardan gelen haberlere erişimini kolaylaştırdığımız için bizi üst sınırı olmayan mali yükümlülüğe maruz bırakıyor." ifadelerini kullandı.