En son 1947 yılında görülmüştü... Bir gece karanlığın arasından çıkıp geldi.. Hemen flaşlar üzerine patlatıldı

Portekiz'in Santa Clara kentinde en son 1947 yılında görülen ve nesli tükendiği düşünülen bir tür, yıllar sonra yeniden görüntülendi.

En son 1947 yılında görülmüştü... Bir gece karanlığın arasından çıkıp geldi.. Hemen flaşlar üzerine patlatıldı

Doğanın dengesinin bozulmaya devam etmesiyle birlikte çok sayıda canlının da nesli tükenmeye devam ediyor. Portekiz'de Santa Clara kentinde en son 1947 yılında görülen ve o günden sonra bir daha objektiflere yansımayan bir tür hakkında da önemli gelişmeler yaşanıyor. 

En son 1947 yılında görülmüştü... Bir gece karanlığın arasından çıkıp geldi.. Hemen flaşlar üzerine patlatıldı - Resim : 1

Santa Cruz Sun Sentinel'in bildirdiğine göre, Ken Hickman, Sierra Azul Koruma Alanı'nda iz kameraları kurduktan sonra Santa Cruz kanguru faresinin görüntülerini yakaladı. Bağımsız bir araştırmacı olan Hickman, takip kameraları yaptı ve izin alarak onları koruma alanının etrafına yerleştirdi.

En son 1947 yılında görülmüştü... Bir gece karanlığın arasından çıkıp geldi.. Hemen flaşlar üzerine patlatıldı - Resim : 2

Hickman, "Bu hayvanları bulduğumda şok oldum" dedi. Koruma alanını potansiyel bir yaşam alanı olarak tanımlayan Hickman, haber kaynağına verdiği demeçte, "İnanılmazdı. İnsanlar yıllardır onları arıyor" ifadelerini kullandı. 

Midpeninsula Regional Open Space District'e göre, 1947'den beri Santa Clara İlçesinde belgelenmeyen tür, " kritik tehlike altındaki alt türler " olarak listeleniyor , yani hayvanın nesli tükenme riski yüksek.