Enerji devi petrol için Türkiye'ye geliyor... Anlaşmayı resmen duyurdular

Kanada merkezli enerji devi Trillion Energy petrol çıkarmak ve petrol alanlarını geliştirmek için Türkiye'ye gelecek. Anlaşmayı resmen duyuran Trillion Energy petrol çıkarılacak bölgeleri de açıkladı. Trillion Energy firmasının Türkiye adımı gözlerin bir kez daha bu bölgeye çevrilmesine neden oldu.

Enerji devi petrol için Türkiye'ye geliyor... Anlaşmayı resmen duyurdular

Kısa süre önce Gabar'da ardından Cudi Dağı'nda keşfedilen milyar Dolar değerindeki petrol rezervlerinin ardından dikkatler Bestler Dereler, Feraşin, Kato ve bölgede başka noktalara çevrildi.

Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı'nda ve Feraşin bölgesinde aramalar devam ederken, Bestler Dereler bölgesinde de sismik çalışmalar yapıldığı belirtiliyor.

Kanada merkezli enerji devi Trillion Energy petrol çıkarmak ve petrol alanlarını geliştirmek için Türkiye'ye geliyor.

YÜZDE 50 ANLAŞMA

Trillion Energy bu hafta bir Türk şirketi ile anlaşma imzaladığını duyurdu. Şirketten yapılan resmi duyuruya göre, Cudi Gabar bölgesinde yer alan üç petrol arama bloğunda yüzde 50 çalışma ve gelir payı için anlaşmaya varıldı.

Kanadalı şirket bölgenin Irak ve Suriye'den uzanan aktif bir petrol sisteminin merkezi olduğunun altını çizdi.

Öte yandan Şırnak’ta bulunan Gabar Dağı bölgesindeki petrol rezervinde günlük 100 bin varillik üretim kapasitesi olduğu duyurulmuştu.