Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan Gabar petrolü açıklaması: 30 bin varile çıkardık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da keşfedilen petrole ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Gabar’da üretimi kısa sürede içerisinde 30 bin varile çıkardıklarını ifade eden Bakan Bayraktar, “Şırnak, Türkiye’nin en büyük petrol üreten ili haline gelecek. 2024 yılı sonuna geldiğimizde yani 100 bin varil üretimi hedefine geldiğimizde açık ara Türkiye’nin bir numaralı petrol şehri olacak” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar petrolü ile ilgili yaptığı bir açıklamanın videosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Gabar ve Şırnak'ın terör ile anılan bir bölge olduğunu belirten Bakan Alparslan Bayraktar, “2024 yılı sonuna geldiğimizde yani 100 bin varil üretimi hedefine geldiğimizde açık ara Türkiye’nin bir numaralı petrol şehri olacak. Artık Kato Dağı’nda, Cudi Dağı’nda rüzgar santralleri olacak. Dolayısıyla adeta bir enerji üssü haline gelmiş bir Şırnak’ı hedefliyoruz. Bunun en projelerinden bir tanesi de Gabar’daki petrol” ifadelerini kullandı.

Bölgede 30 kuyu açıldığını ve 23 kuyuda şu anda üretim yapıldığını ifade eden Bayraktar, “Biz Türkiye’de, ülkemizin ihtiyacı olduğu petrol ve doğal gazı nerede varsa onu bulmak için çalışmalarımıza ve gayretlerimize devam edeceğiz” dedi.