Bakan Dönmez açıkladı! Kapasite iki katına çıkarılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: TANAP'ın kapasitesini iki katına kadar artırma kararı çıktı. 16 milyar metreküp olan kapasiteyi 32 milyar metreküpe çıkaracağız.

Bakan Dönmez açıkladı! Kapasite iki katına çıkarılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TANAP'ta kapsasitenin iki katına çıkarılacağını söyledi. Bakan Dönmez açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Önemli başlıklarımızdan birisi de petroldeki ve doğal gazdaki altyapıların entegrasyonuna benzeyen bir hususu da elektrik alanında atmayı hedefliyoruz. Şu anda Azerbaycan'a Gürcistan üzerinden elektrik transferi söz konusu.

Geçmişte Nahçıvan ile sınırlı bir elektrik ticaretimiz vardı. Şimdi o kapasiteyi artıracağız. Özellikle Azerbaycan'ın yenilenebilir enerji potansiyelinin Türkiye veya üçüncü ülkelerle değerlendirilmesi konusunda ön mutabakat sağlanmış durumdadır.

Yine devam eden projelerden birisi de Nahçıvan'a olan Iğdır-Nahçıvan doğal gaz boru hattı projesidir. Orada son noktaya geldik. En kısa sürece doğal gaz bağlantısını Nahçıvan'a sağlamış olacağız.