Engelli gencin kilitlendiği araçta yangın çıktı

Adana'da hastane otoparkında araçta kilitli bırakılan engelli genç, araçta çıkan yangında ağır yaralandı. Ayağından araca bağlandığı söylenen engelli gencin hayati tehlikesi sürüyor.

Engelli gencin kilitlendiği araçta yangın çıktı

Çevreki kadınların çığlıkları ile farkedilen engelli genç, yanan araçtan özel güvenlik görevlilerinin çabası ile çıkarıldı. Ağır yaralanan gencin kurtarmaya çalışan güvenlik görevlilerinden biri de ellerinin yanması sonucu yaralandı.

Adana'da engelli bir genci yakınları araca kilitliyerek hasta ziyaretine gitti. Bir süre sonra bilinmeyen bir nedenle araçta yangın çıktı. Ancak engelli genç kilitli araçtan çıkmayı başaramadı. Görgü tanıkları ise gencin ayaklarından araca iple bağlandığını iddia ettiler.

Çevredeki insanların çığlıkları ile olayı farkeden güvenlik görevlileri ise camları kırarak getirdikleri yangın tüpleri ile araçtaki yangını söndürerek ağır yaralanan genci araçtan çıkardı. Olay yerine intikal eden itfaiye de müdahale ederek aracı tamamen söndürdü.

 

Hastanenin acil servisine kaldırılan engelli genç, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Bir süre sonra araçta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Aracın yandığını gören vatandaşların bildirmesi üzerine, hastanenin güvenlik görevlileri ve itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, içindeki engelli genci kurtardı.

Hastanenin acil servisine kaldırılan engelli genç, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

 

Olayın görgü tanığı Emrah Arıcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel güvenlik görevlilerinin yangın söndürme tüpleriyle müdahalede bulunduğunu, ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine geldiğini belirterek, "Camı kırıp içindeki engelli genci çıkartarak hastaneye kaldırdılar" dedi.