Engin ve Dilan Polat gözaltında! Emniyet’teki işlemleri sürüyor: MASAK devrede… Son bilgileri tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu aktardı

Haklarında soruşturma başlatılan ve şirketlerinde arama yapılan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Polat çifti ve aile üyeleri hakkında kara para aklama soruşturması devam ederken; tv100 Muhabiri Devrim Tosunoğlu, canlı yayında sürece ilişkin önemli bilgiler verdi. Tosunoğlu, ayrıca Dilan Polat’ın evinde 80 sayfalık bir dosya ele geçirildiği aktardı.

İstanbul’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Engin Polat, eşi Dilan Polat ve aile üyeleri Sıla Doğu ile Kürşat Polat’ın yanı sıra muhasebecileri Beyza Ekici, mali işlerine bakan Ahmet Gün ve bazı çalışanları sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polat çitinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlandı.

“SUÇ UNSURLARINA EL KONULDU”

Dilan Polat, eşi Engin Polat ve kız kardeşi Sıla Doğu’nun Çekmeköy’de bir evde yakalandığını aktaran tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu, “Aile fertlerine yurtdışı çıkışı yasağı kondu. Ardından da geçtiğimiz haftalarda Polat ailesinin 21 şirketine el konulmak için arama kararı alındı. Oradaki suç unsurlarına el konuldu” dedi.

“ADRES DEĞİŞTİRDİKLERİ TESPİT EDİLDİ”

Devrim Tosunoğlu, Polat çiftini sahte fatura kestiğinin tespit edildiğini ifade ederek, “Son aşamada gözaltı kararı verildi. Ekipler, çiftin kaçma ihtimaline karşı takipteydi. Son bir haftada 2-3 adres değiştirdikleri tespit edildi. İzlerini kaybettirme amacındaydılar” ifadelerini kullandı. Tosunoğlu, ayrıca Dilan Polat’ın evinde 80 sayfalık bir dosya ele geçirildiği aktardı.