Enkaz altında doğan Aya bebek için büyük tehlike! Apar topar başka hastaneye alındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Suriye'de enkaz altında doğan ve Aya adı verilen bebek, kaçırılması tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yetkililer, bu riski ortadan kaldırmak için Aya bebeği güvenli bir bölgeye yerleştirdi.

Enkaz altında doğan Aya bebek için büyük tehlike! Apar topar başka hastaneye alındı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen Suriye'de enkaz altında doğan ve tüm dünyanın gündemine oturan Aya bebekle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bebek, kaçırılma tehlikesi nedeniyle tutulduğu hastaneden güvenli bir bölgeye yerleştirildi.

BBC’de yer alan habere göre, Aya’nın kurtarıldıktan sonra tedavi için götürüldüğü Afrin’deki hastanede pazartesi günü şiddet olayları yaşanmıştı. İki silahlı erkekle birlikte bir erkek hemşire, hastane yöneticisini darp etmişti.

KAÇIRMA GİRİŞİMİ İDDİASI

Sosyal medyada hastanedeki saldırının Aya’yı kaçırma girişimi olduğu iddia edilmiş ancak sağlık yetkilileri bu iddiayı yalanlamıştı.

Aya’nın enkaz altında doğumu ve ailesini kaybetmesinin ardından dünyanın dört bir yanından evlat edinme başvurusu yapılmıştı. Öte yandan kaynaklar, Aya’nın sağlık durumu netliğe kavuşmadan evlat edinmeye ilişkin prosedürlerin başlatılmayacağını açıkladı.

Aya’nın annesi, Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem Suriye’yi de ağır bir şekilde etkilerken evinde yakalanmış, enkaz altında bebeğini dünyaya getirmişti.

Anne, Aya’yı dünyaya getirdikten sonra yaşamını yitirmişti. Arama-kurtarma ekipleri bebeğe bulduğunda, göbek bağı, hâlâ annesine bağlıydı.