"Enkaz altında neyin kalmasına üzüldün?" sorusuna yanıt veren gence büyük bir destek talebi var

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 10 ilde yaşanan yıkımda en çok zarar gören illerden biri Hatay oldu. Hatay'da 62. saatte enkazdan çıkarılan 19 yaşındaki Gürkan'ın, AFAD görevlisi ile ambulansta yaptığı sohbet sosyal medyanın gündemine oturdu. AFAD görevlisinin "Enkazda en çok neyin kaldığına üzüldün?" sorusuna verdiği yanıt hem güldürdü hem de düşündürdü.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ilde binlerce bina yıkıldı, binlerce vatandaşlar hayatını kaybetti. Tüm Türkiye acı dolu günler yaşarken, enkaz altından çıkarılan vatandaşların görüntüleri bu zor günlerde yüreklere biraz da olsa su serpti. Hatay'da enkaz altında kalan 19 yaşındaki Gürkan ve AFAD görevlisi kadının ambulansta yaptıkları sohbet gülümsetti. 

YKS KİTAPLARIMA ÜZÜLDÜM

AFAD görevlisi, 19 yaşındaki genç depremzedeye "Enkazda en çok neyin kaldığına üzüldün?" sorusunu yöneltti. Gürkan bu soruya "İlk başta her şey yıkıldı ya, aha dedim mahvolduk. Kitaplara yazık oldu. Çünkü YKS'ye 5 ay kaldı. Kitaplara üzüldüm. Bir de kıyafetlere ama kıyafetleri boşver. Kitaplar lazım bana" demesi üzerine AFAD görevlisi "Sen hangi kitapları istiyorsun? Söyle, ben o kitapların hepsini buraya yığarım." dedi.

"Enkaz altında neyin kalmasına üzüldün?" sorusuna yanıt veren gence büyük bir destek talebi var - Resim : 1

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Gürkan ve AFAD görevlisinin arasında geçen samimi sohbetin görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte hayırseverler ayağa kalktı. Birçok kişi ve kurum Gürkan için harekete geçti. Dilediği kitapların gönderilmesi ve eğitim masrafları için pek çok kişi adeta seferber oldu. Konuyla yakından ilgilenen bir kullanıcı, bir hayırseverin Gürkan'ın tüm eğitim masraflarını karşılamak için söz verdiğini duyurdu.