Enkaz başında çok acı kare! Vesikalık fotoğrafla ilgili detayı öğrenenler kahroluyor

Geçtiğimiz hafta meydana gelen yıkıcı depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altında bulunan kişilerin yakınları da enkazın çevresinde iyi bir haber almak umuduyla bekliyorlar. Enkaz altından buldukları vesikalık fotoğrafı, çevrede bekleyen depremzedelere gösteren ekipler, ulaştıkları cesedi teşhis etmeye çalıştı.

Enkaz başında çok acı kare! Vesikalık fotoğrafla ilgili detayı öğrenenler kahroluyor

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 2 büyük depremde 35 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Depremin en çok etkilediği illerden Hatay'da yüzlerce bina yerle bir oldu.

Enkaz başında çok acı kare! Vesikalık fotoğrafla ilgili detayı öğrenenler kahroluyor - Resim : 1

ENKAZ BAŞINDA NÖBET

Bazı binalarda arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, bazılarında ise iş makineleriyle çalışma yapılıyor. Arama çalışmalarının devam ettiği binalarda, yakınları enkaz altında olan kişilerin bekleyişi de devam ediyor. Soğuk havaya rağmen ateş yakıp, battaniyelere sarılarak bekleyen bu kişiler, ekiplerden güzel bir haber bekliyor. Yakınlarının ölüm haberini alanlar ise gözyaşı döküyor. Enkazdan çıkan yakınlarının eşyaları ve fotoğraflarını teslim alanlar ise zor anlar yaşıyor.

Enkaz başında çok acı kare! Vesikalık fotoğrafla ilgili detayı öğrenenler kahroluyor - Resim : 2

KİMSE TEŞHİS EDEMEDİ

​Antakya ilçesi Kanatlı Caddesi’nde dün yıkılan bir binada yapılan çalışmalarda ulaşılan cenazenin teşhis edilmesi için yine enkazdan çıkan bir vesikalık fotoğraf gösterildi. Meraklı gözlerle fotoğrafa bakan gruptan hiç kimse, cesedi teşhis edemedi.

Enkaz başında çok acı kare! Vesikalık fotoğrafla ilgili detayı öğrenenler kahroluyor - Resim : 3