Enner Valencia, Fenerbahçe tarihe geçti! Alex’i geçti, Aykut Kocaman’ın rekoruna ortak oldu

Fenerbahçe’nin Antalyaspor’u 2-0 yendiği maçta gol atan Enner Valencia, ligdeki gol sayısını 29’a çıkardı. Valencia böylece Fenerbahçe formasıyla bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

Enner Valencia, Fenerbahçe tarihe geçti! Alex’i geçti, Aykut Kocaman’ın rekoruna ortak oldu

Spor Toto Süper Lig’de heyecan 36.hafta maçlarıyla devam etti. Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Antalyaspor’u Enner Valencia ve Miha Zajc’ın attığı gollerle 2-0 yendi. Maçın 2. dakikasında Arda Güler’in pasında topu filelere gönderen Enner Valencia böylece Süper Lig’de gol sayısını da 29’a yükseltti.

Enner Valencia, Fenerbahçe tarihe geçti! Alex’i geçti, Aykut Kocaman’ın rekoruna ortak oldu - Resim : 1

EN ÇOK GOL ATAN YABANCI FUTBOLCU OLDU

Sezon başından bugüne gol krallığında zirvede yer alan Valencia, Alex de Souza’yı geride bırakarak Fenerbahçe formasıyla bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

Brezilyalı oyuncu 2010-2011 sezonunda 28 gol kaydederek rekoru elinde bulunduruyordu. Mücadeleye 11’de başlayan Valencia, 68. dakikada yerini Joshua King’e bıraktı.

Enner Valencia, Fenerbahçe tarihe geçti! Alex’i geçti, Aykut Kocaman’ın rekoruna ortak oldu - Resim : 2

AYKUT KOCAMAN’IN REKORUNU EGALE ETTİ

Ekvadorlu golcü, 29 golle Fenerbahçe tarihinde bir sezonda en fazla gol atan Aykut Kocaman'a ait olan rekora da ortak oldu. Kocaman, sarı-lacivertli takımın 103 gol atarak şampiyon olduğu 1988-1989 sezonunda gol kralı olurken, fileleri 29 kez havalandırmıştı.