Erciş'te Vefa Projesinin ekipleri yardım isteyen yaşlı çiftin ineklerini sağdı

Vefa Projesi çerçevesinde ekipler, Van'ın Erciş ilçesinde Kemal ve Herdemcan Kaya çiftinin talepleri üzerine ineklerini sağdı.

Van'ın Erciş ilçesinde Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa ekibi, yaşlı çiftin talebi üzerine ineklerini sağdı. Yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları sebebiyle ineklerini sağamayan Kemal ve Herdemcan Kaya çifti, Vefa ekibinden yardım talebinde bulundu. Yardım talebi üzerine harekete geçen Vefa ekipleri yaşlı çiftin yaşadığı müstakil eve gedli. Ahırda bulunan ineği sağarak sütü de yaşlı çifte teslim etti.

"VEFA EKİBİ HEMEN GELİP İNEĞİMİZİ SAĞIP SÜTÜ BİZE TESLİM ETTİLER"
8 çocuk, 14 torun sahibi olan ve geçimini hayvancılık yaparak sağlayan Kemal Kaya, "Eşim yaşlı ve hasta olduğu için çalışamıyor. Biz de geçimimizi hayvancılık yaparak sağlıyoruz. Vefa ekibini aradık destek istedik. Onlarda gelip ineğimizi sağıp, sütü bize teslim ettiler. Erciş Kaymakamımıza teşekkür ederim” dedi.

Vefa Projesi ekibinde görevli Pınar Ulubatlı, "Herdemcan ve Kemal amcamız bugün bizi aradılar. Herdemcan teyzemizin çok rahatsız olduğunu söylediler. Bizde Kaymakamımızın talimatlarıyla bazı hediyeler alıp çiftin evine gittik. Yaşlı çiftimizin yaşadıkları müstakil eve gelip ahırda besledikleri ineklerini sağdık. Zor gününde olan teyzemizin bu ihtiyacını giderip sağdığımız sütü kendilerine teslim ettik" dedi.