Erciyes’in zirvesinde Van Gölü için haklı mücadele

Profesyonel bir ekiple beraber 3917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştiren dağcılar Erciyes Dağı'nın zirvesinde Van Gölü için çok önemli bir mesaj verdi.

Erciyes’in zirvesinde Van Gölü için haklı mücadele

Erciyes Dağı'nın zirvesine tırmanış gerçekleştiren  Kayseri Dağ Kurtları Dağcılık Kulübü üyeleri ve dağcılar Erciyes'in zirvesinde Van Gölü için çok önemli bir mesaj verdi. Doğanın güzelliklerine değerine dikkat çekmek isteyen ekip Erciyes'in zirvesinde ‘Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın’ pankartı açtı.

''VAN GÖLÜ KİRLENMESİN, MAVİ KALSIN''

3917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı’na Kayseri Dağ Kurtları Dağcılık Kulübü öncülüğünde tırmanış yapan dağcılar, Van Gölü’ne dikkat çekmek için pankart açtılar.

Zirvede ‘Van Gölü kirlenmesi, mavi kalsın’ pankartı açan dağcılar, herhangi bir aksaklık olmadan inişi tamamladılar. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan dağcı Murat Akşit, “Misafirimiz 11 sporcu ile kampa girdik. Daha sonra Tekir Yaylası’ndan hareket ederek 1 saat 15 dakikalık yürüyüşle dağ evine ulaştık. Burada hazırlıklarımızı tamamlayarak tüm katılımcılarla zirveye doğru yürüyüşe geçtik. Yer yer derin batak karda ilerleyerek Şeytan rotasından termometrelerin eksi 30 dereceyi bulduğu soğukta zirveye ulaşıp şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettik. Fotoğraf çekimi ve ‘Van Gölü kirlenmesi, mavi kalsın’ pankartını açtıktan sonra inişe geçtik” dedi.

 

Erciyes’in zirvesinde Van Gölü için haklı mücadele - Resim : 1