"Behzat Ç." CHP'nin Etimesgut adayı oldu

CHP'nin Etimesgut Belediye Başkanı adayı canlandırdığı "Behzat Ç." karakteriyle tanınan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu oldu.

"Behzat Ç." CHP'nin Etimesgut adayı oldu

CHP, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nu aday gösterdi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere az bir süre kala, siyasi partilerin belediye başkan adaylarını tek tek açıklamaya başladı.

CHP MYK toplantısında yerel seçimler için adaylar belirleniyor. Buna göre; Ankara Etimesgut'ta belediye başkan adayı olarak Erdal Beşikçioğlu belirlendi.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?

5 Ocak 1970'te doğdu. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı. İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Mezun olduğu yıl 1993'te Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-96 sezonunda ise Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev yaptı. Hayat Var, Eve Giden Yol, Barda gibi ünlü filmlerde rol aldı. Halen Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam eden Beşikçioğlu, Ayşe Kulin tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan Vali dizisinde 2006 – 2008 yılları arasında Vali Recep Yazıcıoğlu'nu canlandırdı.