Erden Timur konuştu! Ziyech ve Zaniolo’yu açıkladı! Beşiktaş’a Rashica videosu için tepkisi gösterdi

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, sarı kırmızılı takımın transfer görüşmeleri yaptığı Ziyech için, “Ziyech'in sağlık testleri bitmek üzere” dedi. Erden Timur, Beşiktaş’ın Rashica transferini açıkladığı video için, “Beşiktaş'ın transfer açıklaması son derece yakışıksız. Şu memlekette insanları bölmeye çalışıyorsan bu tip şeyler yaparsın” yorumunu yaptı. Timur, Zaniolo için ise, “Artık son aşamada diyebilirim. Amacımız 35 milyon euroluk serbest kalma bedelinden fazlasını nasıl alırız" dedi.

Erden Timur konuştu! Ziyech ve Zaniolo’yu açıkladı! Beşiktaş’a Rashica videosu için tepkisi gösterdi

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu, transfer çalışmaları ve kadro planlaması hakkında konuştu.

Erden Timur’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ziyech'in sağlık testleri bitmek üzere. Bizde çok detaylı zaten bunlar. Transfer stratejimiz biraz farklı. Açıklarsam kartımızı açmış olurum. Opsiyonları tutarak hedefimize gitmek istiyoruz. Ligde şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final hedefliyoruz. Orası olmazsa Avrupa Ligi'nde başarı hedefliyoruz. Bunun için kadro oluşturmak istiyoruz. Bizi bütçelerimiz Şampiyonlar Ligi için 3. seviyenin diplerinde ama bu bütçelerle 2. seviye takım kurmaya çalışıyoruz. Planlama ahilinde yapıyoruz bunu. Bu bütçeyle en iyi oyunculara gitmenin en iyi yolu opsiyonları açık tutarak en iyisine gitmek.

Erden Timur konuştu! Ziyech ve Zaniolo’yu açıkladı! Beşiktaş’a Rashica videosu için tepkisi gösterdi - Resim : 1

"BEŞİKTAŞ’IN TRANSFER AÇIKLAMASI SON DERECE YAKIŞIKSIZ"

Beşiktaş'ın transfer açıklaması son derece yakışıksız. Şu memlekette insanları bölmeye çalışıyorsan bu tip şeyler yaparsın. Biz sporu birleştirmek için yapıyoruz. Biz eksik bir şey yapınca özür diliyoruz. Azmimizle ve gece gündüz çalışmamızla ideallerimiz ve birlik, beraberliğimiz için yapıyoruz. Bunlar insanları bölmekten başka bir şeye yaramaz. Ucuz politikalar bunlar. Toplumu ayrışltırmak bölücülüktür. Anadolu her şeyiyle kenetlenmiş bir coğrafyadır. Bunu bir vatandaş olarak söylüyorum. Herkesin yanlış karşıladığı bir davranış. Son derece yanlış buluyoruz. Hatayla olmuş olabilir, o zaman çıkıp açıklarsınız ve yanlış olduğunu iletirsiniz. Bunların gündeme bile gelmemesi lazım. Herkes bu memleketin sahibi.

RASHICA’NIN BEŞİKTAŞ’A TRANSFER SÜRECİ

Rashica son derece iyi bir oyuncu. Rakiplerimiz hangi transferi yapsa iyi oyuncu olduğunu söylüyorum ki gerginlik olmasın. Kanat oyuncusuna mı 10 numaraya mı ihtiyacımız olduğunu bilmediği için herkes konuşuyor. Rashica bizi uzun süre bekledi. Kadro planlamasında her şey değişiyor. Dinamik süreçte bütçeniz geniş olsa her şey kısa sürer ama bütçe kısıtlı olunca bekliyorsunuz. 8 numarada 40 gündür bizi bekleyen oyuncu var. İdeale gitmek istiyoruz. Bunun için de zaman gerekiyor. Geçen sene sıfırdan kadro kuruldu, son gün 5-6 oyuncu geldi. O zaman da 'Ne yapacaklar' diye düşünülmüş olabilir ama taraftarımız rahat olsun.

“8 NUMARADA BİZİ 40 GÜNDÜR BEKLEYEN OYUNCU VAR”

Biz geçen seneki transferlerimizle Türk futbolunun transfer yapısını da başka noktaya çektik. Daha iyisini yapabilecekken, herkesin takdir edeceği güvenli tarafta kalmak da bir seçenek ama biz en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Bir şekilde en idealine gideceğiz. Önümüzdeki hafta içerisinde insanlar görecek. 8 numarada bizi 40 gündür bekleyen oyuncu var. İdeale gitmek istiyoruz. Yüzde 100 ideale gidemeyebilirsiniz ama yüzde 90'a ulaşman lazım. Geçen sene de böyleydi, neredeyse kadronun yarısı son 15 gün geldi.

‘TRANSFER ÇALIMI’ KAVRAMI

Şu çalım işlerine herkes takılmış durumda. Sizin ihtiyacınız olan bir yerde birisini alıyorsanız siz de çalım atmış oluyorsunuz. Ben çalım yediğimizi düşünmüyorum ama gelen oyunculara göre herkes kararını verir. 'Aaa bunu alacaklarmış' diyip karar verirler. Bizim attığımız çalımlarla ilgili bir şey söylemedik. Bizim çalım attığımız düşünülen oyuncularla ilgili tüm belgeler, mesajlar var elimizde. Bazen futbolda bu olabiliyor. Taraftar çalım bekliyor ama herkesin kendi ideal kadrosuna odaklanması lazım. Bazen aynı oyuncuya talip olabiliyorsunuz. Rashica'nın Beşiktaş'a gitmesine üzülmedim, niye üzüleyim. Bence buradaki temel sorun herkesin her gün Transfer okuma ve transfer duyma isteğinden kaynaklanıyor. 10 transfer yapıyorsanız her gün bir isim okusanız 90 veya 120 oyuncu eder. Bu da kulüplere ve Türk futboluna zarar veriyor. Sayılan isimlerin çoğu da planlamada yok. Guendouzi de bu isimlerden biri.

Erden Timur konuştu! Ziyech ve Zaniolo’yu açıkladı! Beşiktaş’a Rashica videosu için tepkisi gösterdi - Resim : 2

“GERGİNLİĞİ AZALTMAK İÇİN ŞEFFAF OLMAK GEREKİYOR”

Hakemlerin tarafsız olup adil bir lig yürüteceğine inanmak istiyorum. Ligin gergin geçme ihtimali yüksek. Eğer böyle laflar ediliyorsa yüz yüze bakmamak lazım. Bu da samimiyetsiz geliyor. Bu kadar gerginlik varsa ve arkada merhaba denilip sarılınıyorsa bu da yanlış. Gerginlik olacaktır çünkü popülizm oluyor. Gerginliği azaltmak için şeffaf olmak gerekiyor. İletişimi sürekli hale getirmek lazım ki biz bunu yapacağız bu sene. Makul olan her şeyi yapmaya çalışacağız. Herkes şampiyon olmak istiyor. Ufak tefek gerginlikler olur ama büyütülmemesi lazım. Yapıcı tavrımızın karşılık bulmadığını gördüğümüzde biz de uyarımızı yaparız ama önemli olan planlı şekilde manipulasyon yapmamak lazım.

ZANIOLO’NUN ASTON VILLA’YA TRANSFERİ

Zaniolo için Aston Villa ile bir noktaya gelindi. Artık son aşamada diyebilirim. Amacımız 35 milyon euroluk serbest kalma bedelinden fazlasını nasıl alırızdı. Bazı opsiyon ve bonuslarla bunu başarmaya çalışıyoruz. Zaniolo çok az oynadı. Az oynayan oyuncuya çok talip olmuyor. Zaniolo'da bizim amacımız gelir getirmesiydi. Bugün Tete için de aynı şeyi söyleyebilirim. Savaştan önce 50 milyon eurolara çıkan değeri şu anda 25 milyon euro. Biz 3 milyon euronun altında bir imza parasıyla transferi yaptık. Amacımız oynatmak ama ticari olarak da düşünmek gerekiyor. Zaniolo'da da inşallah neticeye erer."