Erden Timur’dan Icardi- Djiku pozisyonu için sert sözler: “Direkt şampiyonluğa tesir eden bir hata”

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur Dijiku ile Icardi arasında yaşanan pozisyonda penaltı verilmemesine ilişkin olarak, “Bu kadar farklı noktadan görüntü varken VAR'ın bunu görmemesi, VAR'a görüntü gitmemiş de olabilir diyorlar. Onu düşünmek bile istemiyoruz. Direkt şampiyonluğa tesir eden bir hatadır” dedi.

Erden Timur’dan Icardi- Djiku pozisyonu için sert sözler: “Direkt şampiyonluğa tesir eden bir hata”

Trendyol Süper Lig’in 18.haftasındaki derbi müsabakasında Galatasaray ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı. Müsabaka sonrası Fenerbahçeli Djiku ile Galatasaraylı Icardi arasında yaşanan ikili mücadelede hakem Arda Kardeşler’in devam kararı vermesi ve VAR’ın devreye girmemesi çok konuşulmuştu.

Derbi müsabakası hakkında konuşan Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, hakem kararını eleştirerek sert açıklamalarda bulundu.

Erden Timur’dan Icardi- Djiku pozisyonu için sert sözler: “Direkt şampiyonluğa tesir eden bir hata” - Resim : 1

"GALATASARAY'IN HAKKINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ"

Erden Timur’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Derbi konusu hep gündeme geldi. Dün hiçbirimizi mutlu etmeyen, ligin kalitesine yakışmayan bir derbi oldu. İki takım da başa baş gidiyor, stresli oldu. En önemli nokta burada direkt sonuca tesir eden hatadır. Herkes kabul ediyor. Hem kart hem penaltı söz konusu. Aylardır Türk futbolundaki gerginliğin azaltılması için konuşuyoruz. Aynı zamanda da Galatasaray'ın hakkını sonuna kadar savunacağız. Bu konudaki tüm resmi irtibatları sağlıyoruz. Bu kadar farklı noktadan görüntü varken VAR'ın bunu görmemesi, VAR'a görüntü gitmemiş de olabilir diyorlar. Onu düşünmek bile istemiyoruz. Direkt şampiyonluğa tesir eden bir hatadır."

Erden Timur’dan Icardi- Djiku pozisyonu için sert sözler: “Direkt şampiyonluğa tesir eden bir hata” - Resim : 2
Görüntü BeIN Sports'tan alınmıştır.

 

“VAR'IN ÇAĞRILMAMASINI FEDERASYONUN AÇIKLAMASI LAZIM”

"Şampiyon olmak çok önemli, haksızlığa uğramamak çok önemli ancak hiçbir şey insan canından önemli değil. Bağıranın hakkının daha fazla konuşulduğu bir ortam sürdürülebilir değil. VAR'ın çağrılmamasını federasyonun açıklaması lazım. Böyle üst düzey bir maçta bu durum kabul edilebilir değil. Gerekli cezalar da verilmeli."

Erden Timur’dan Icardi- Djiku pozisyonu için sert sözler: “Direkt şampiyonluğa tesir eden bir hata” - Resim : 3
Görüntü BeIN Sports'tan alınmıştır.

 

“KİM VARSA 'TEMİZ ELLER' YAPILSIN”

"Biz geçen sene başvurduk. TFF'yi göreve davet ettik, daha farklı şeyler yaşanmasın istedik. Bu iş kamuoyunu manipüle ederek yapılıyor. Telefonlarımız, her şeyimiz incelensin. Kim varsa 'Temiz Eller' yapılsın istedik. Buna derhal başlanması lazım. Gerekirse kanun değişikliği yapılsın."