Erdoğan: Türkiye'yi İçeriden vuranlara hesabını sormasını bilirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan İç Güvenlik Birimleri ile iftar programında açıklamalarda bulundu. "Sadece 2.5 yılda 420 teröristi etkisiz hale getirdik" diyen Erdoğan, "Türkiye'yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim" dedi.

Erdoğan: Türkiye'yi İçeriden vuranlara hesabını sormasını bilirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

-Ramazan'ı Şerif'in milletimizle birlikte tüm polislerimiz, jandarmalarımız, bekçilerimiz, güvenlik korucularımız, sahil güvenlik personelimiz için hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

-Sözlerimin hemen başında tüm şehitlerimizi yad ediyorum. Allah rahmet etsin. Vatanımızın bekası için ölümü göze alan gazilerimize ülkemiz ve milletimiz adına minnettarlığımızı ifade ediyorum.

-Biz Macaristan'dan Japonya'ya İngiltere'den Ürdün'e ve Yemen'e kadar dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 Şehitliği olan bir milletiz.

-Mehmet Akif yüreklerimizi coşturan ifadesi ile bu durumu İstiklal marşımızda da şöyle ifade ediyor.

"Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı. Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda. Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda."

-Geçtiğimiz günlerde annesi ile beraber 11 aylık Bedirhan bebeği vahşice şehit eden teröristleri yakalayıp adalete teslim ettik. Terör örgütü başta olmak üzere bu milletin birliğine beraberliğine canından aziz bildiği değerlerle kasteden katil sürülerinden döktükleri her damla kanın hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz.

-Kesintisiz operasyon politikasını başladığımız günden itibaren terör örgütünde önemli gerilemeler yaşandı. 

-Sadece son 2,5 yıl içerisinde 16'sı kırmızı listeden 420 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik.

-Hem örgüte katılanların hem de terör örgütünün eylem kapasitesinde önemli gerilemeler yaşandı.

-Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde uzun yıllardan sonra tekrar sükunet ve barış ortamı tesis edildi.

-Terör örgütünün yuvasına dönüşmüş dağlarımız sizlerin gayretleri fedakârlıkları neticesinde hamdolsun bahar geldi.

-Suriye sınırındaki operasyonlarla bölücü örgütün bu ülkedeki uzantılarına çok ağır darbeler indirdik

-4000 kilo metrekareden fazla bir alanı terörden arındırarak bu bölgeleri Suriye'nin kuzeyinde adeta bir huzur adasına dönüştürdük.

-Daha birkaç yıl öncesine kadar zulüm baskı içerisindeki yerler Türkiye'nin çabaları sayesinde Türkiye'nin en güvenli şehirleri haline geldi.

-3,6 milyon mülteciden 320 bini tekrar vatanlarına dönme imkanı buldu.

-İnşallah çok yakında terör örgütünün tasallutu altında bulunan diğer bölgelere de bir gece ansızın girecek ve gereken temizliği yapacağız.

-Suriye'nin kuzeyinde ülkemize komşu bir terör koridorunun oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.

-Suriyeli Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizin geleceğini yeni sömürge heveslerinin insafına teslim etmeyeceğiz.

-Ege Denizi'nde aldığımız tedbirlerle insan kaçakçılığının ve Aylan bebek gibi yüreklerimizi dağlayan acı görüntülerin önüne geçtik.

-Aynı şekilde 15 Temmuz gecesi aralarında 63 polisimizin de olduğu 251 vatandaşımızı katleden fetocu alçaklardan istedikleri cinayetlerin hesabını hukuk önünde soruyoruz.

-Yeni belgeler ve bilgiler ışığında örgütün Kripto yapılanmasına yönelik soruşturmalar derinleşerek devam ediyor.

-Mahkemelerimiz darbeciler hakkında mahkumiyet kararlarını vermeyi sürdürüyor. Yurtdışında ise elimizdeki tüm diplomatik hukuki imkanları kullanarak dünyayı dar ediyoruz.

-Son FETÖ’cü hain de yargıya hesap verene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.
Nereye saklanırsa saklanansınlar, sırtlarını kime dayarlarsa dayasınlar vatan millet düşmanları huzur bulamayacaklar.

-Nasıl ülkemizde inlerine girdiysek yurtdışında da bu şebekenin iplerini pazara çıkarıyoruz.

-Ben sizlerin aracılığıyla şu anda ülkemizin 81 vilayetinde ve yurt dışındaki temsilciliklerinde görev yapan. İnsanımızın emniyeti için fedakarca çalışan. Tüm polis, bekçi, jandarma ve sahil güvenlik personelimize en kalbi selamlarımı gönderiyorum.

-Kardeşlerim her milletin hayatında ilk dönemlerinin yanı sıra zorluk günleri imtihan günleri de olur.

-Biz 1 yıl önce vatanımız olarak seçtiğimiz bu coğrafyada, bu gerçeği pek çok defa yaşayarak tecrübe ederek içerden ve dışarıdan gelen onca saldırıya ve ihanetlere rağmen hamdolsun 100 milyonların omzunda olan bu ülkeyi sırtlanlara bırakmadık.

-Can verdik gerektiğinde ciğerparelerimizi kara toprağın bağrına emanet ettik.

-Ama vatanımızın üzerine namahrem elini asla değdirmedik.

-Ezanlarımızın, minarelerimizden eksilmesine, bağımsızlığımızın timsali Ay yıldızlı Al Bayrağımızın gönderden indirilmesine asla müsaade etmedik.

-Bir dönem sağ sol kavgası ile bir dönem mezhepçilik fitnesi ile son 34 yıldır da bölücü emellerle milli birliğimizi parçalamak isteyenlere hamdolsun bekledikleri fırsatı vermedik.

-Yaşadığımız her acı tecrübeden gerekli dersleri çıkarmasını bildik.

-Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara inat millet olarak birbirimize daha sıkı kenetlendik.

-Operasyonlara karşı bugünün Türkiye'si dünün Türkiye'sine göre tıpkı su verilen çelik gibi artık daha dayanıklı daha dirençli hale gelmiştir.

-Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe de Allah'ın izniyle hiç kimse Türk milletine bir daha geçmişteki acılarını yaşatamayacaktır.

23 Haziran Seçimleri

-Burada siyasi bağımsız olarak çok önemli bir hususa dikkat çekmek istiyorum biliyorsunuz 23 Haziran'da İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanacak sadece milletimizin değil tüm dünyanın gözleri bu seçimlere dikilmiş vaziyette.

-Onlar kendi işlerini bıraktılar bizimle uğraşıyorlar. Kendi ülkelerinde her türlü hukuksuzluğa imza atanlar 15 Temmuz gecesi darbecilerin kazanmasını umutla bekleyenler bakıyorsunuz son günlerde farklı kollardan ülkemizi hedef almaya başladılar.

-Bu çevrelerin Türk demokrasisine gölge düşürebilmek niyetiyle ellerinden geleni ardına koymayacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz.

-Seçim öncesi ne yalan yanlış haberlerle insanımızın sinir uçları ile oynandığı görüyoruz. Sosyal medya manipülasyonları ile toplumsal gerilimi tırmandırmak için çok yoğun çaba harcanıyor.

-Bu süreçte bizlere düşen milletin emanetine sahip çıkmak. Türkiye 14 Mayıs 1950'den beri seçimlerini, tüm dünyaya örnek olacak bir olgunlukta ve şeffaflıkta gerçekleştirmiş bir ülkedir.

-Seçim güvenliğinin temini noktasında bugüne kadar takdire şayan bir başarı yakalayan emniyet teşkilatımızı yalan yanlış bilgilerle töhmet altında bırakmak doğru değildir.

-23 Haziran öncesinde herkesi bulunduğu makamın ağırlığına uygun şekilde davranmaya davet ediyorum.

TÜSİAD'a tepki

-Dün TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan üstüne bir de Türkiye'yi karalamak için istatistik kirliliğine başvuran konuşmasını üzüntüyle dinledim.

-Bu tür istatistikler çoğunlukla ülkemize karşı yaklaşımlarının asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünü.

-Buna rağmen benzer istatistiklerde Türkiye'nin gerçekten çok iyi olduğu nice alanlar var. Mesela iş yapma kolaylığı bakımından 17 sıra birden yükselerek 190 ülke arasında 43’üncü sıraya çıktık. Bunu görmez. Ekonomik özgürlük endeksi 180 ülke içinden 68’inci sıradayız. Onu görmez. Halbuki bu kişi bizi hep ülkemizi 110’lu 120'li sıralarda gösteren istatistik eğrileri üzerinden vurmaya çalışır.

-17 yıl önce Türkiye'nin kişi başına milli geliri neydi? Sen o gün neredeydin, ekonomik olarak bugün neredesin... O günden bugüne sadece firman ne kadar büyüdü. Arkadaşların ne kadar güçlendi. Onu hiç masaya yatırmıyor.

--Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum.

-Yeri gelirse bunları da teşhir ederim. Ama şunu bilin ki! Türkiye'yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim.

-Zira TÜSİAD’ın kasıtlı olarak Türkiye'yi alt sıralarda gösteren istatistiklerin illüzyonuna sığınmak yerine mesela başlattığımız iki buçuk milyonluk istihdam seferberliğine niçin destek vermiyor bunu da kendilerine hatırlatırım...