Erdoğan: Meseleyi ideolojik zemine çekmek yarar sağlamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim çalışanlarıyla düzenlenen iftarda programında konuştu.Erdoğan, "Eğitimin reformunun sayısı az ama sesi çok çıkan çevrelerce sabote edilmesine, farklı yönlere çekilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan: Meseleyi ideolojik zemine çekmek yarar sağlamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle; 

Eğitimde eksikliklerimiz elbette var. Meseleye objektif yaklaşan herkes, eğitimde kat ettiğimiz yolu görüyor.

Yapılan değişiklikler eğitimi yap-boz tahtasına çevirmek değildir. Çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamaktır.

Eğitimde mükemmelr ulaşma çabası, takdir edilecek, alkışlanacak bir tavırdır.

Hükümet olarak sürekli kendimizi tartıyor, muhasebemizi yapıyor, tespit ettiğimiz sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Bunun adı, birilerinin iddia ettiği gibi eğitimi yap-boz tahtasına dönüştürmek değildir, reform iradesini kararlılıkla sürdürmektir.

Yalan yanlış bilgilerle milletimizin aklını bulandırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Ülkemizde ileriye doğru atılan her adımı baltalamaya çalışan ideolojik saplantılarının esiri bir yıkım ekibi bulunuyor.

 "Eğitimin reformunun sabote edilmesine izin vermeyeceğiz"

Önümüzdeki dönem boyunca uzmanlar paketin içeriğine dair görüşlerini dile getirecek, paketin varsa eksiklikleri düzeltilecek ve gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Eğitim gibi 82 milyonun tamamını ilgilendiren bir konuda meseleyi ideolojik zemine çekmek, yapıcı olmak yerine yıkıcı olmak kimseye bir çıkar sağlamaz. Eğitimi siyasi zemine çekmeye çalışanlar en büyük zararı eğitime ve eğitimcilerimize verecektir.

Ülkemizde ileriye doğru atılan her adımı baltalamaya çalışan ideolojik saplantıların esiri bir yıkım ekibi bulunuyor. Buna hep birlikte izin vermeyeceğiz. Biz size inanıyoruz. Sizinle beraber bu reformu hayata geçireceğiz.

Evlatlarımız için hangi program faydalıysa bunu hayata geçireceğiz.