Erdoğan: Hesaplaşma 566 yıldır hiç bitmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Fethinin 566. Yılı Kutlamaları ve İftar Programı'nda açıklamalarda bulundu. "İstanbul'a dair hesaplaşma 566 yıldır hiç bitmedi" diyen Erdoğan, üç katlı İstanbul Tüneli'ni de müjdeledi.

Erdoğan: Hesaplaşma 566 yıldır hiç bitmedi

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bugün Türk Milleti olarak tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birinin İstanbul'un fethinin 566'ncı yıl dönümünü idrak ediyoruz.

-Fethin 566. senesinde İstanbul'un kapılarını açan Fatih Sultan Mehmet Hanı selamlıyorum.

-Fatihin kahraman neferlerini selamlıyorum. İstanbul'un semalarından ezanları eksik etmeyen şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Tüm şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum. 

-İstanbul'a dair hesaplaşma 566 yıldır hiç bitmedi. İstanbul'u kaybetmenin acısını tam 566 senedir içlerinden atamıyorlar. 

-Batı dünyasında adeta bir veba gibi yayılan ırkçılık akımının temel motivasyonlarından biri megola ve onu temsil eden İstanbul'dur. 

-DEAŞ'lı canilerin hedefi de yine bu kutlu şehirdir.

-Yeni Zelandalı teröristin Ayasofya'yı minarelerden kurtaracağız diye tehditler savurması bir tesadüf değildir. Bu 566 yıldır sönmeyen bir nefretin yansımasıdır.

-Gezi olaylarında "zulüm 1453'te başladı" sloganlarıyla kirletenler de aynı zihniyetin mensuplarıdır.

-Bölücü örgütün çukur terörü sırasında vatandaşlarımızın evleriyle beraber tarihi camilerimize saldırmasının gerisinde de aynı sebep vardır.

-1915 olayları üzerinden milletimizi karalayanlar ile Pontus soykırımı iftirası atanlar da aynı niyetleri taşıyorlar.

-Hedefleri anadoluya asıl kimliğini kazandıran Türk-İslam dünyasını bu topraklardan atmaktır. İstanbul'un semalarında ezan sesleri kesilene kadar bu hesaplaşma onlar içn asla bitmeyecektir.

-İstanbul dünyanın merkezidir. Bu şehre hizmet sadece Türkiye'ye hizmet dünyaya hizmet etmektir. 

-Kültür-sanat ulaşım çevre sosyal yardım ve diğer alanlarda İstanbul tarihinin en kaliteli belediyecilik hizmetleri ile tanıştırdık.

-İstanbul'a baktığında sadece gören çıkar gören muhterisler in bu şehri yağmalamasının önüne geçtik.

-Marmaray, Avrasya Tüneli ile iki kıtayı birbiriyle denizin altından iki kez buluşturduk.

-Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü İstanbullu kardeşlerimizin hizmetine sunduk.

-İstanbul'un Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya ile olan bağlantılarını yüksek hızlı trenle sağladık.

- Dünyanın en büyüklerinden olacak İstanbul havalimanının ilk hesabını hizmete açtık.

Üç katlı İstanbul tünelini önümüzdeki dönem, inşallah ihalesini yaparak hayata geçireceğiz.

- Binali Yıldırım kardeşimiz Bu Şehirde başladı hizmet kariyerinin ve bakanlık Başbakanlık meclis Başkanlığı görevlilerinin birikimini tekrar İstanbul'a sunmaya hazırdır ve İstanbul'un hizmetkarı olmaya adaydır

- Gerek 25 ilçemiz. Gerek inşallah Binali kardeşimiz gerek Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkanı olarak üçlü bir güçle istanbul'umuzun çok daha farklı bir yere uçuracağız.